Πληθαίνουν οι προβοκάτσιες, των εκλεκτών της Άγκυρας, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη του ψευδομουφτή της Ξάνθης που είναι προγραμματισμένες για τις 9 Σεπτεμβρίου. Η Άγκυρα, που δεν αναγνωρίζει τους αναγνωρισμένους από την ελληνική πολιτεία μουφτήδες στη Θράκη, επιδιώκει για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει εντάσεις εντός της μουσουλμανικής μειονότητας, με όργανο την επονομαζόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», που αποτελεί μαριονέτα του τουρκικού προξενείου. Η Άγκυρα ζητά από όλους τους εκπροσώπους της μειονότητας να εκφραστούν ανοικτά υπέρ της παράτυπης αυτής διαδικασίας, απειλώντας όσους δεν αξονιστούν με προγραφές (όπως έπραξαν τον Ιούνιο με τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχαν Αχμέτ).

Τελευταίο επεισόδιο η δημόσια ανάρτηση του βουλευτή Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους δύο εκλεκτούς της Άγκυρας, υποψήφιους για τη θέση του ψευδομουφτή, Μουσταφά Τράμπα και Μουσταφά Κάμο. Στο κείμενο μάλιστα που συνόδευε τη φωτογραφία ο βουλευτής, ανέφερε μεταξύ άλλων και την ιδιότητα του ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, καλώντας ουσιαστικά τους μειονοτικούς Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου. Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και τις αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα, ο κ. Μπαράν κατέβασε την εν λόγω ανάρτηση, ανασκευάζοντας το περιεχόμενο της και δηλώνοντας πως σέβεται «απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία».

Μπορεί η «κυβίστηση» και στα λόγια διόρθωση της προηγούμενης δήλωσης να ήταν άμεση, το κακό όμως είχε ήδη γίνει, με την αρχική δημοσίευση του βουλευτή, να κάνει σήμερα το γύρω των ΜΜΕ στη γειτονική χώρα. Παράλληλα έντονες ήταν και η πολιτικές προεκτάσεις, με φωνές προσκείμενες στον κυβερνητικό Τύπο, να σπεύδουν να εντάξουν το γεγονός αυτό στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις υποκλοπές, ενισχύοντας το κυβερνητικό αφήγημα για «τουρκικό δάκτυλο» πίσω από την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!