Σοβαρή δήλωση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη: Ο Άγιος Βασίλης θα στέλνει sms και οπωσδήποτε το ΑΦΜ της επιχείρησης από την οποία με click away θα προμηθευτεί όλα τα παιχνίδια. Η κυβέρνηση θα είναι αυστηρότατη απέναντι στους Τρεις Μάγους και τον Άγιο Βασίλη. Ακόμα κι αν δεν μπορούν, θα πρέπει να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, 10 το βράδυ με 5 το πρωί. Ισχύει και γι’ αυτούς.

Στην αρχή η κυβέρνηση ήταν πολύ αυστηρή με τους πιθανούς τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας λόγω των Χριστουγέννων: 10 μέρες καραντίνα. Μετά από λίγες μέρες μαλάκωσε λίγο: Φτάνουν 3 μέρες. Σε λίγο ίσως πει ότι δεν χρειάζεται καθόλου. Συνεπέστατη όπως πάντα.

Πέρα από τα αστεία, όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χτες Παρασκευή 11/12, είναι της πλάκας και δείχνει το μέγεθος των συγκρουόμενων απόψεων (και πιέσεων) στο εσωτερικό της. Επίσης δείχνει το αλαλούμ που επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία λόγω του φόβου να μην πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις η πανδημία, αφού πλέον έχει ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από τον έλεγχο.

Μέτρα για τα κομμωτήρια-κουρεία, τα βιβλιοπωλεία και πωλήσεις click away με χαλάρωση μιας ώρας πριν από το βραδινό κλείσιμο στο «ορνιθοτροφείο» (10 μ.μ. αντί για 9 μ.μ. που ήταν μέχρι τώρα) και κάποιες σκέψεις για να επιτραπεί την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε εννιά άτομα να παρευρίσκονται μαζί στα σπίτια. (Κάποτε οι κότες στα ορνιθοτροφεία κοιμόντουσαν μόλις έδυε ο ήλιος. Μετά έβαλαν φωτισμό για να μην κοιμούνται και να παχαίνουν πιο γρήγορα. Στην τροφή έβαλαν και πολλά αντιβιοτικά και αλλά περίεργα φάρμακα, για να τρώμε «γευστικό» κοτόπουλο – το ελευθέρας βοσκής βέβαια πλησιάζει την τιμή του μοσχαριού 7-10 ευρώ, ενώ τα «κανονικά» κοτόπουλα κυμαίνονται γύρω στα 2,5-3 ευρώ. Βέβαια για εμάς το σχέδιο είναι να είμαστε κοτόπουλα διατίμησης).

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι της πλάκας και δείχνει το μέγεθος των συγκρουόμενων απόψεων (και πιέσεων) στο εσωτερικό της. Επίσης δείχνει το αλαλούμ που επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία λόγω του φόβου να μην πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις η πανδημία

Κοντά σε αυτά η άκρως επιστημονική επιστολή της υπουργού Κεραμέως για αξιολόγηση-διαγωνίσματα μέσω του διαδικτύου για να δείξουμε ότι λειτουργούν όλα καλά – ακόμα ένα γεγονός που δείχνει το μέγεθος της μαθητείας των μάγων της κυβέρνησης μπροστά στον κορωνοϊό. Παρακαλώ όμως μην είμαστε υπερβολικοί: Έχουν γίνει όλες οι παραγγελίες για εμβόλια, όπως είχε γίνει επί Αβραμόπουλου για να μην ξεχνιόμαστε. Πάνω απ’ όλα οι παραγγελίες. Δεύτερον, πότε παρουσία του Σωτήρη (Τσιόδρα), πότε με επίκληση του Σωτήρη –όπως έκανε ο Κικίλιας χαρά γεμάτος ίσως κι ανυποψίαστος– λέγονται οι μεγαλύτερες μπούρδες: «Μας συμβουλεύει ότι πρέπει να προσέξουμε τη Δ. Αττική», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Κι όλα αυτά για να θυμόμαστε πώς λειτουργεί το ελληνικό μπακαλόκρατος. Ο Χρυσοχοΐδης έχει αναλάβει να «προστατεύει» την Υγεία και η καθηγήτρια Λινού μας λέει ότι με σάλιο δεν κολλάς και θα κοινωνήσει ίσως και τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρουμε τις απόψεις της κ. Αγγελοπούλου για το ζήτημα κι αν πρέπει να βάλουν μάσκα σε αγάλματα των ηρώων του 1821. Δεν το αποκλείουμε καθόλου. Αν κάποιος σύμβουλος το ρίξει σαν ιδέα μπορεί και να το κάνουν.

Επίσης φοβερό είναι το μέτρο για τα κάλαντα. Να τα λένε μέχρι κάποια ώρα… Αυτό βεβαιώνει πως έχουμε σοβαρό κράτος. Ανώτατα μέλη της ιεραρχίας της εκκλησίας πληροφορήθηκαν ότι υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να δράσουν εναντίον του ιού, και τώρα ατρόμητοι ζητούν κι αυτοί να ανοίξουν οι εκκλησίες. Θα πούνε για λίγους, με ποια κριτήρια θα τους επιλέγουν και πώς θα τους εμποδίζουν. Πάλι εδώ ο Άγιος Χρυσοχοΐδης.

Δεν ακούσαμε μέτρα για τη χαρτοπαιξία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τράπουλες, τσόχες, «κόκκαλα», με πόσους επιτρέπονται; Σε Πάρνηθα και Σούνιο επιτρέπεται να πάμε και πόσοι; Να βγάλουν έξω όλοι τα μισθωτήρια για να φανεί πόσα πληρώνουν…

Και βέβαια για ακόμα μια φορά δεν ακούσαμε τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας και των συμπολιτών μας που υποφέρουν οικονομικά. Μόνο ημίμετρα που χρυσώνουν το χάπι, ψέματα και επικοινωνιακά τερτίπια…

Ντροπή και κατάντια. Και η «συμμόρφωση» που επιβάλλεται δεν είναι υπευθυνότητα, ούτε ρεαλισμός…

«Καλήν ημέρα άρχοντες… Αν είναι ο ορισμός σας…»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!