Του Μάκη Μαλαφέκα

 

You can get away with murder
if you’ve got a badge…

Dead Kennedys

 

Έκοψαν τ’ αφτιά και τις μύτες των γουρουνιών και τις έδωσαν τροφή σ’ άλλα γουρούνια, παραδίπλα. Κι όταν αυτά συνήθισαν τη γεύση, τα ξαμόλησαν πάνω σε άλλα, νεογέννητα γουρούνια, που είχαν φάει μόνο γάλα κι αέρα. Και στην αρχή μεν δίστασαν, μα ύστερα άρχισαν να τα δαγκώνουν σιγά σιγά, και τα νεογέννητα γουρούνια άρχισαν να τσιρίζουν από τον πρώτο πόνο της ζωής τους, κι οι φωνές τους ερέθισαν τα μεγάλα που βάλθηκαν να τα τρώνε με μανία κι ηδονή. Και πήραν τα μεγάλα γουρούνια και τα ‘σφαξαν και τα ‘κοψαν, και τα ‘καναν κιμά και τα ‘δωσαν σ’ άλλα γουρούνια να τα φάνε, που τα έφαγαν. Κι αυτό επαναλήφθηκε για δεκατέσσερις γενιές γουρουνιών, ώσπου το κρέας ήταν πια έτοιμο και το ‘καναν νέες φέτες και μπιφτέκια και το έδωσαν στα παιδιά τους, σ’ ανθρώπινα παιδιά, που το ‘φαγαν με σάλτσα από ζάχαρη κι αλάτι. Κι ήταν πια όλοι έτοιμοι, να κάτσουν και να δουν τα Νέα, τις Ειδήσεις.

«Ταΐστε με σωληνάκι τον Ρωμανό!».

«Διεκδικούν τη μόρφωση, τα χρυσά μου!».

«Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κανείς να είναι τόσο κορόιδο ώστε να κάνει αληθινή απεργία πείνας στην Ελλάδα!».

«500.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσα σε πέντε μέρες από δωρεές για τον λευκό αστυνομικό του Φέργκιουσον, Ντάρεν Ουίλσον. Ο ίδιος δηλώνει ανακουφισμένος από την απαλλακτική απόφαση της Δικαιοσύνης. Δεν έχω να προσάψω τίποτα στον εαυτό μου. Θα το ξανακάνατε; ρωτάει ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Θα το ξανάκανα».

«Νέες εκδηλώσεις λατρείας στη Χεβρώνα. Στην κατεχόμενη πόλη των 120.000 Αράβων, οι 400 Ισραηλινοί έποικοι αναβάθμισαν το status του Μπαρούχ Γκόλντσταϊν από μάρτυρα σε άγιο. Το 1994 ο Γκόλντσταϊν είχε σκοτώσει με οπλοπολυβόλο 29 Παλαιστίνιους την ώρα που προσεύχονταν στο κέντρο της πόλης. Όταν έμεινε από σφαίρες λιντσαρίστηκε από το εξαγριωμένο πλήθος με χτυπήματα πυροσβεστήρα».

Τα παιδιά άκουγαν μασουλώντας. Και μπουσουλούσαν ήδη προς το χαμό τους. Έτοιμα να δεχτούν τον φόνο χιλιάδων και κυρίως -χωρίς να τους το λένε, μα κάπου σαν να το ‘χαν καταλάβει- τον δικό τους.

Η αγάπη των δημίων κυκλοφορούσε πια ελεύθερη στο νεαρό τους αίμα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!