Αρκετοί είναι εκείνοι που εγκαλούν τους καλλιτέχνες για τη «δημόσια σιωπή» τους απέναντι στη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα. Αυτοί, όμως, οι άνθρωποι του πνεύματος γενικότερα, (όσοι τουλάχιστον δεν συναινούν στα μέτρα) δεν έχουν το «κοκαλάκι της νυχτερίδας».

Την ίδια αμηχανία νιώθουν, το ίδιο «πάγωμα», την ίδια οργή με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η μόνη διαφορά ίσως, είναι ότι εκείνοι διαθέτουν πιο ευαίσθητες «κεραίες», μεγαλύτερη έμπνευση και διαύγεια, γι’ αυτό κι οι υπόλοιποι καταφεύγουμε στην «αρωγή» τους, ζητώντας να χαράξουν ένα συλλογικό δρόμο, μια διάθεση αντίστασης, ανυπακοής και δράσης απέναντι στην τρόικα και την κυβέρνηση που βυθίζουν τη χώρα στην κατάθλιψη και τη φτώχεια. Να, λοιπόν, που αγωνιούν και ακούνε τον καθολικό και θυμωμένο ψίθυρο της κοινωνίας. Η αρχή γίνεται αυτήν την Πέμπτη, 14 Οκτώβρη, από τους Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο, οι οποίοι καλούν όλους όσοι ενδιαφέρονται σε μια ομαδική μαχητική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη νέα επιθεώρηση της τρόικας.
Δίνουν ραντεβού για τις 6 το απόγευμα στο παλιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους για μια διαφορετική πορεία στο κέντρο με σταθμούς σε μνημεία και τόπους της τρέχουσας ιστορικής στιγμής.
Περιγράφουν ένα δρώμενο με έντονο πολιτικό περιεχόμενο και πρωταγωνιστές τη συλλογική μνήμη, την αξιοπρέπεια, τη διάθεση για αντίσταση.
Η κίνηση αυτή των Καλλιτεχνών ενάντια στο Μνημόνιο, προέκυψε παράλληλα με τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του Αριστερού Βήματος διαλόγου και κοινής δράσης. Οι ίδιοι, όμως, δεν περιορίζουν την αναφορά τους στους γνωστούς ανθρώπους της Αριστεράς ή στους συναδέλφους τους καλλιτέχνες.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν σε όλους, αναφέρουν:

Επειδή έχουμε μνήμη… (και μετά το Μνημόνιο)
Επειδή δε μας χωρά το σπίτι μας…
Επειδή δε μας χωρά η τέχνη μας…
Βγαίνουμε στο δρόμο!
Σας καλούμε για μια αγωνιστική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας.
«Φίλοι παλιοί και σύντροφοι καινούργιοι, ελάτε μαζί μας»
Στη Δράση κολλάει το σίδερο.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!