Κάλεσμα συνέλευσης Συντάγματος.

Εδώ κι ένα μήνα έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στο τέλος Ιουνίου ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε.,  δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία, γιατί τα Μνημόνια οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στη χρεοκοπία της κοινωνίας.
Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη  γενική απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ’ όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου  περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε  ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!
Ή εμείς ή αυτοί – Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση
της Πλατείας Συντάγματος-22 Ιουνίου 2011

Η πλατεία ζητά ονομαστική ψηφοφορία
Ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ζητά η Πλατεία Συντάγματος. «Διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής με όσους το υπερψηφίσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης το βράδυ της Τετάρτης.
«Σχεδιάζουν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο σαν να είναι ένα απλό νομοσχέδιο», επισήμανε ομιλητής για να διαμορφώσει την πρόταση: «Να το βγάλουν σε ονομαστική ψηφοφορία. Για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θα το έχουν ψηφίσει. Και να μην περάσει με λίγους βουλευτές και έναν εισηγητή».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!