Με κακουργηματικές κατηγορίες παραπέμπονται πέντε λιμενικοί για την προ πενταετίας υπόθεση του μετανάστη Αριβάν Οσμάν, 28 ετών, Ιρακινού υπηκόου που κυνηγήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από λιμενικούς μέχρι θανάτου.

Ο Αριβάν Οσμάν ήρθε λαθραία στην Ελλάδα και επιχείρησε να φύγει κρυμμένος σε ένα φορτηγό το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο που αναχωρούσε για Ιταλία.
Αυτός και άλλοι 4 ομοεθνείς του, εντοπίσθηκαν εντός του φορτηγού από τους λιμενικούς. Ο Αριβάν, φορώντας χειροπέδες, προσπάθησε να διαφύγει, κυνηγήθηκε από τους λιμενικούς και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Μεταφέρθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία στο ΑΤ Φιλιατών (εν συνεχεία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και κατόπιν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε σε κώμα επί δύο μήνες πριν αποβιώσει.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην «Ομάδα Νομικής Υποστήριξης Μεταναστών Θεσσαλονίκης» από αυτόπτη μάρτυρα Ιρακινό υπήκοο. Η Ομάδα μαζί με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου λιμενικού. Την υπόθεση ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων του Λιμενικού και διατάχτηκε η διενέργεια ΕΔΕ, προκαταρκτικής εξέτασης και εν συνεχεία ανάκριση.
Στα πλαίσια της ανάκρισης ο αυτόπτης μάρτυρας σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, αναγνώρισε τον δράστη των βιαιοπραγιών και τα άτομα που τον συνέδραμαν.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!