Έκθεση φωτογραφίας του Μεξικανού φωτογράφου Pedro Meyer, θα φιλοξενηθεί από τις 3 έως τις 24 Νοεμβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες από το ιδιαίτερα εκτενές «ταξίδι» του Meyer στις ΗΠΑ, το οποίο διήρκεσε 30 περίπου χρόνια, αποφέροντας περισσότερες από 80.000 φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες του Meyer δεν αφορούν ποτέ μία και μόνη πραγματικότητα, καθώς η μηχανή είναι ιδανικό μέσο για να περιγραφούν οι πολλές και, συχνά, αντιτιθέμενες όψεις της ζωής.
Ο Pedro Meyer είναι πολύπλευρος φωτογράφος και, χρόνια τώρα, παράλληλα με την καλλιτεχνική του παραγωγή, εργάζεται για την ανάδειξη της νοτιοαμερικανικής φωτογραφίας. Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1935, αλλά δύο χρόνια αργότερα οι γονείς του μετανάστευσαν στο Μεξικό, το οποίο και θεωρεί πατρίδα του. Η δημιουργική του περίοδος άρχισε το 1963 όταν αποχώρησε από τη μοναδική φωτογραφική ομάδα του Μεξικού και ίδρυσε το Mexican Council of Photography.
Ασχολούμενος αποκλειστικά με τη φωτογραφία από το 1974, δίδαξε σε φωτογραφικές σχολές-εργαστήρια, εργάστηκε για σημαντικά περιοδικά, οργανισμούς και ιδρύματα και απέσπασε πολλά βραβεία και υποτροφίες.
Το 1990 το ενδιαφέρον του προσέλκυσε η σύγχρονη τεχνολογία και η επεξεργασία των φωτογραφιών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Pedro Meyer, που επιδιώκει να συμβάλει στην προσεκτική μελέτη, ερμηνεία και έρευνα της φωτογραφίας, στο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!