Έβλεπα μια ταινία Δανικής παραγωγής «Το Μαύρο Καβούρι» – μια μέτρια έως κακή ταινία, γεμάτη αμερικανιές. Όμως η είδηση είναι ότι η ταινία αυτή είναι… πολεμική! Μάλιστα μελλοντολογική – στη δυστοπία ενός εγγύς μέλλοντος και στην τελική φάση ενός πολέμου. Για την

κατάληξη του οποίου τον τελικό λόγο έχουν… Δανοί στρατιωτικοί!

Μάλιστα!

Έχουμε φθάσει στο σημείο να πολεμάει και η… Δανία!

…………

Συχνά η βλακεία αντιλαμβάνεται τον κόσμο ως video game! Όταν όμως η αποβλάκωση φθάνει σε τέτοια κορυφαία επίπεδα (μάλιστα ευρύτατης αποδοχής) τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά!

…………..

Φευ, η βλακεία είναι αήττητη (και η Δανία… νίκησε… στο Στάλινγκραντ), αλλά όταν γίνεται η αναίσχυντη, ο κόσμος σαπίζει…

Κάθε μέρα, προς το μεσημέρι, βγαίνει από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ FM ένα κοράκι που κρώζει τάχα εν είδει σάτιρας. Ένας εμετικός μισάνθρωπος ανακατεμένος με ρατσιστικά και φασιστικά κλισέ, μια αλαζονεία που περνάει γενεές δεκατέσσερις όσους δεν ασπάζονται το μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιού λαϊκισμού

εκπέμποντας απ’ αυτό το αποθρασυμένο κοράκι, που ιερουργεί ως άλλος ιεροκήρυκας απ’ τη Μοντάνα εναντίον κάθε ανθρωπιάς, λαϊκότητας και πολιτισμού.

……………

Όμως, αυτά είναι ελάχιστα. Διότι ένα τέτοιο κακιασμένο πλάσμα που θα μπορούσε να φυτοζωεί σε ένα τρας-ράδιο, κανοναρχεί από ένα ραδιόφωνο του κεντρικού πολιτικού γίγνεσθαι. Μάλιστα με μεγάλη αποδοχή. 

Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η αποδοχή τέτοιων ανθρώπων και τέτοιων ιδεών επισυνέβη στο κενό της υποχώρησης των ιδεών της Αριστεράς, υπονομευμένων στον καιρό τους από τη δική της μισανθρωπία και αλαζονεία…

*** 

Έβλεπα δίπλα στον Μπάιντεν αυτήν τη φοβισμένη Ούρσουλα βαν ντερ φον Νιμπελούγκεν με την ηλιθιότητα στα μάτια, να κινείται δίπλα του σαν δουλικό και με έπιανε μια κρυάδα. Μια ηλίθια Καλάμιτυ Τζέιν και ο Σλήπυ Τζο στο σαλούν των Βρυξελλών. Μύλος.

Μια ζωή κομμουνιστής, μου έλεγαν ότι (τα) παίρνω (σε) ρούβλια. Τώρα χαρακτηρισμένος ως… Ρωσόφιλος, πάλι μου λένε ότι (τα) παίρνω (σε) ρούβλια.

 καταλαβαίνετε λοιπόν, είμαι υπέρ των δοσοληψιών της Ρωσίας σε ρούβλια! Με τόσα ρούβλια που έχω μαζέψει, αν αυτό το νόμισμα πάρει μια κάποια παραπάνω αξία, πάω για Αμπράμοβιτς! 

*** 

Η Ρωσία του Κιέβου χωρίς το Κίεβο. Η Σερβία του Κοσσόβου – χωρίς το Κόσσοβο.

Η Ιστορία είναι σκληρή με τους ηττημένους, εν προκειμένω ΕΣΣΔ και Γιουγκοσλαβία, όταν ηττώνται μέσα τους.

Αλλά, γίνεται αμείλικτη με όσους κινούνται εκτός Ιστορικού πλαισίου, όπως λόγου χάριν τώρα η Δύση εν σχέσει με τη Ρωσία ή τα Βαλκάνια.

*** 

Ακρίβεια! Απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση! Παραγωγή (Ακρίβειας), Κατανάλωση (Ακρίβειας) – ο καπιταλισμός στα καλύτερά του…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
31•III•2022

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!