Εντείνονται οι παρεμβάσεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική, οι οποίοι είναι: Στο Βόρειο Τομέα Αθήνας ο Βένιος Αγγελόπουλος, μαθηματικός, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Νότιο Τομέα Αθήνας η Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας και οικονομολόγος, στον Τομέα Δυτικής Αττικής η Αυγούλα (Αυγή) Θεοδόση, υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα, στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας ο Χρήστος Καπάταης, λογιστής, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών το 2007 και το 2009, στο Δυτικό Τομέα Αθήνας ο Χρίστος Κατσούλας, ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, στέλεχος της ΚΟΕ, στον Τομέα Νήσων ο Σωτήρης Μάρταλης, καθηγητής, εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στον Τομέα Πειραιά ο Νίκος Μπελαβίλας, Δρ Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Επικ. Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στον Τομέα Ανατολικής Αττικής ο Τάσος Σταυρόπουλος, συνταξιούχος φιλόλογος.
Εντωμεταξύ, στο δρόμο προς τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη κλιμακώνονται οι δράσεις και η παρουσία της Ελεύθερης Αττικής, η οποία στέλνει μήνυμα σύγκρουσης με τις κυβερνητικές επιλογές, το Mνημόνιο και τα πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα. Αντιπροσωπείες της περιφερειακής κίνησης με τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, τη Βορειοανατολική Αττική και τα διόδια των Αφιδνών.

Άνοιγμα διοδίων
Με το σύνθημα «Ελεύθεροι δρόμοι-Ελεύθερη Αττική από εργολάβους, συμφέροντα, Mνημόνιο», σε μια συμβολική κίνηση αντίστασης, αντιπροσωπεία της «Ελεύθερης Αττικής» άνοιξε την προηγούμενη Κυριακή τα διόδια Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, για περισσότερο από δύο ώρες. Οι διερχόμενοι οδηγοί αντέδρασαν κορνάροντας, χειροκροτώντας, φωνάζοντας επιδοκιμαστικά σχόλια, ενώ ήταν εμφανής η θετική τους έκπληξη όταν αντίκριζαν τον επικεφαλής της κίνησης, Αλέκο Αλαβάνο.
Νωρίτερα, εκπρόσωποι της περιφερειακής κίνησης, ανάμεσά τους εκτός από τον επικεφαλής του συνδυασμού, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Α. Θεοδόση και Χρ. Καπάταης, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ειρ. Παπαδάκη και Γρ. Κολτσίδας, πραγματοποίησαν περιοδεία στον Ωρωπό. Ακολούθησε σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με τη συμμετοχή κατοίκων, εκπροσώπων και μελών από την Ομοσπονδία Συλλόγων Καλάμου, το Συντονιστικό Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής, τις Επιτροπές Αγώνα για τον Ασωπό, το δημοτικό σχήμα «Ενεργοί Πολίτες Ωρωπού» και την υποψήφια δήμαρχο Ιωάννα Στεργίου.
Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα της περιοχής. Πρώτα, ότι η Β.Α. Αττική είναι πραγματικό φιλέτο που έχει ανοίξει την όρεξη στα μεγάλα συμφέροντα και τις κατασκευαστικές εταιρίες με αυτονόητες συνέπειες. Ταυτόχρονα, κάτοικοι και φορείς τόνισαν την ανησυχία τους για τη μεγάλη μόλυνση του Ασωπού, που απειλεί την υγεία όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής.

«Να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Παπανδρέου»
«Να φύγει η τρόικα. Να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υγεία είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Αυτό θα είναι ένα από τα κεντρικά μηνύματα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής», δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος μετά την επίσκεψή του, μαζί με τον Χρ. Καπάταη και την Α. Θεοδόση, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, την περασμένη Τρίτη. Αφού τόνισε τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, που γιγαντώθηκαν μέσα σε έξι μήνες ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών, με τις μειώσεις μισθών, τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα υλικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωσε ότι τώρα «ετοιμάζουν συγχωνεύσεις-κλεισίματα τμημάτων και νοσοκομείων και η αρχή θα γίνει με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” στην Υγεία». Ο επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής αναφερόμενος στον αρμόδιο υπουργό υπογράμμισε ότι «ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος πυρπόλησε το Κοινωνικό Κράτος στο χώρο της ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων και τώρα έρχεται να πυρπολήσει το ΕΣΥ, το Κοινωνικό Κράτος στην Υγεία».

Εκδήλωση του Μετώπου στο Περιστέρι
Οι περιοδείες και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα 18/10, στις 18.30 το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής διοργανώνει εκδήλωση στο Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων (ΚΥΒΕ) στη συμβολή της Εθν. Μακαρίου με την Αθηνών-Λαμίας, στο Περιστέρι. Βασικοί άξονες της συζήτησης που θα ανοίξει ο Αλέκος Αλαβάνος θα είναι η ανεργία των νέων, το χρέος, το κλείσιμο των καταστημάτων, τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η ποιότητα ζωής στη Δυτική Αθήνα, καθώς και τα ζητήματα ιατρικής περίθαλψης. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Χρ. Κατσούλας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αθήνας, ο Β. Βασιλειάδης, εκδότης, ο Χρ. Καραμάνος, πολιτικός μηχανικός, ο Απόστολος Καψάλης, νομικός, ερευνητής εργασιακών σχέσεων και ο Πέτρος Παπανικολάου, χειρούργος ορθοπεδικός.
Τέλος, με σύνθημα «βγαίνουμε στο δρόμο τραγουδώντας, βγαίνουμε στο δρόμο για να συναντηθούμε» το «Φορτηγό» της «Ελεύθερης Αττικής» συνεχίζει το 20ήμερο πολιτιστικό ταξίδι που άρχισε την πεσμένη εβδομάδα από την Πλατεία Κοραή. Επιβάτες του είναι τα κρουστά του Δρόμου, το συγκρότημα πνευστών «Το Εύφωνον» και το δημιουργικό βίντεο-αρτ του Γιάννη Κατωμέρη.

Γιώργος Κρατημένος
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!