Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μια ιστορία, στην οποία μια δασκάλα δίνει σε μαθητές ένα μάθημα για την αξία του κάθε ατόμου, χρησιμοποιώντας γι’ αυτόν το σκοπό ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Μια δασκάλα στάθηκε μπροστά στους μαθητές της τάξη της και τους έδειξε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Ρώτησε τα παιδιά: «Ποιος από σας το θέλει;». Τότε όλοι οι μαθητές σήκωσαν το χέρι τους.

Μετά από αυτό, η δασκάλα τσαλάκωσε το χαρτονόμισμα διπλώνοντάς το αρχικά στη μέση και μετά στα τέσσερα μαζεύοντάς το με τη χούφτα της. Έτσι, ρώτησε ξανά τα παιδιά, «Ποιος το θέλει τώρα που είναι σε αυτή την κατάσταση;». Κανένα παιδί δεν κατέβασε το χέρι.

Στη συνέχεια, έριξε κάτω το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα και άρχισε να το πατά με το παπούτσι της. Πλέον το χαρτονόμισμα ήταν αρκετά βρόμικο και έμοιαζε με σκουπίδι. «Σίγουρα το θέλετε ακόμα;», ρώτησε πάλι τους μαθητές. Τα παιδιά δεν πτοήθηκαν καθόλου και κανένα δεν κατέβασε το χέρι του, παρ’ ότι έβλεπαν μπροστά τους ένα αρκετά λερωμένο χαρτονόμισμα.

Η δασκάλα άφησε το χαρτονόμισμα στην άκρη και είπε στα παιδιά: «Σήμερα πήρατε ένα πολύτιμο μάθημα. Όπως και αν μεταχειρίστηκα το χαρτονόμισμα, εξακολουθήσατε να το θέλετε γιατί δεν χάνει την αξία των 20 ευρώ. Δεν έχει σημασία αν το τσαλάκωσα και γέμισε βρομιές ούτε η άσχημη εικόνα που είχε.

Πολλές φορές και εμείς στη ζωή μας, πέφτουμε κάτω και τσαλακωνόμαστε, ενώ άλλες φορές χάνουμε ό,τι έχουμε λόγω λανθασμένων αποφάσεων ή λόγω των άτυχων συνθηκών που έρχονται στο δρόμο μας. Αισθανόμαστε άχρηστοι, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως δεν έχει σημασία τι συνέβη στο παρελθόν ή τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον για την προσωπική μας αξία. Πάντα να αισθάνεστε δυνατοί και να έχετε ψηλά την αυτοεκτίμησή σας.

Βρόμικοι ή καθαροί, τσαλακωμένοι ή καλοντυμένοι, να ξέρετε πως είστε
ανεκτίμητοι για αυτούς που αγαπάτε και σας αγαπάνε. Η αξία της ζωής μας υπάρχει, όχι σε αυτό που κάνουμε ή στις σχέσεις που κάνουμε με τους άλλους, αλλά σε αυτό που είμαστε.

Είστε ξεχωριστοί και ανεπανάληπτοι! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό».

Ένα σπουδαίο μήνυμα ζωής που ο καθένας θα πρέπει να ξέρει ή να θυμηθεί αν το έχει ξεχάσει…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!