Η εκδήλωση στο Στούντιο με θέμα «Ο πολιτισμός στον 21ο αιώνα» ήταν μόνο η αρχή, για την ακρίβεια μια νέα αφετηρία σε μία προσπάθεια η οποία είναι διαχρονική. Μία προσπάθεια να ειδωθεί ο πολιτισμός σαν μία εναλλακτική κατάσταση, σαν ένα μέσο και ένας στόχος για μια άλλη ζωή. Ο πολιτισμός όχι μόνο σαν ένα άθροισμα των γραμμάτων και των τεχνών, που είναι αναπόσπαστα δεμένα, αλλά και σαν μία ουσία που διαπερνάει και διαμορφώνει το σύνολο της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της κοινωνίας. Που δεν είναι ένας ξεχωριστός τομέας που βρίσκει κανείς τα τμήματά του στα σχολεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τα θέατρα, τις γκαλερί και τις μουσικές σκηνές, αλλά εγκολπώνει αντιλήψεις, συμπεριφορές και δράσεις σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς της ζωής. Ο πολιτισμός στην πολιτική, ο πολιτισμός στην οικονομία, ο πολιτισμός στην εργασία, ο πολιτισμός στην παιδεία, ο πολιτισμός στην υγεία, ο πολιτισμός στο περιβάλλον, ο πολιτισμός στον αθλητισμό, ο πολιτισμός στη δικαιοσύνη, ο πολιτισμός στο στρατό, ο πολιτισμός στην αναψυχή, ο πολιτισμός σαν πανταχού παρούσα ουσία. Ουσία που κληρονομείται, βιώνεται, πλάθεται, μεταδίδεται, μεταμορφώνεται, διαμορφώνει και διαμορφώνεται. Που είναι ο τρόπος που ζούμε, που σκεφτόμαστε και πράττουμε, και είναι ταυτόχρονα το ζητούμενο για ένα άλλο τρόπο, καλύτερο, ανώτερο, ωραιότερο. Ένας πολιτισμός που ταυτίζεται με ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η λέσχη «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» είναι ένας πυρήνας στη βάση της κοινωνίας, με αυτοδιαχείριση, υπερτοπικός, που συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια, συσπειρώνοντας και ενεργοποιώντας πολίτες, καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό, αξιοποιώντας τα ταλέντα των ανθρώπων και αναδεικνύοντας ιδέες, προτάσεις, έργα και πρόσωπα που συντελούν στην ανασκευή του κόσμου.

Από δω και πέρα, η λέσχη «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» ανοίγεται στις γειτονιές. Σε συνεργασία με δήμους, συλλόγους και κινήσεις πολιτών προτείνει και μεταφέρει δράσεις σε όλη την Αττική.

 

Για επικοινωνία:
Λέσχη: Φερών 3, πλατεία Βικτωρίας, e-mail: [email protected], τηλ: 6940.290.080, 6983.085.664 και 6944.757.653

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!