Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος (κατά κόσμον Παύλος Ιωάννου) απεβίωσε πριν λίγες ώρες. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947 και από το 2006 είχε εκλεγεί Μητροπολίτης. Για περισσότερα από 30 χρόνια είχε ασχοληθεί με τους νέους και τα προβλήματά τους. Με τις εμπεριστατωμένες απόψεις του και τον συγκροτημένο λόγο του αναδείκνυε τις δυνατότητες της χώρα μας, μέσα από την Ορθόδοξη παράδοση και τον δυναμικό χριστιανικό λόγο, ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο της χώρας. Διακηρυγμένος εχθρός των κάθε είδους φασιστών, συχνά συγκρούστηκε μαζί τους, δίχως φόβο. Στον χώρο της Εκκλησίας διακονούσε, δεν δέσποζε, όχι μόνο με τον λόγο του αλλά και έμπρακτα, εστιάζοντας προς τους αδικημένους, τους κατατρεγμένους και τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Ζούσε για να προσφέρει στη κοινότητα συλλογικά, αδιαφορώντας για το Εγώ και το κλείσιμο στον εαυτό. Ήταν από τους ελάχιστους που έκαναν πράξη το Ευαγγέλιο, καθώς φρόντιζε να βρίσκεται πάντα με τους έσχατους. Πρόκειται για μια εθνική απώλεια σε δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είχε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υποστήριζε ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα. Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του: Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: «Δημοψήφισμα τώρα»

Το 2016 ο Μητροπολίτης Παύλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα μας και στον Τριαντάφυλλο Σερμέτη. Τη αξιόλογή και ενδιαφέρουσα συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: «Ανίκανοι ή διεφθαρμένοι οι άρχοντες;»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!