Εκδήλωση-συζήτηση οργανώνει ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Σβούρα, σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου με θέμα: Πόσο κοντά είμαστε σε μια παγκόσμια σύρραξη; Η Ελλάδα στη δίνη γεωπολιτικών αναταράξεων.

Ομιλητής, το μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Δρόμου, Σπ. Παναγιώτου.

Στις 18:30, στη Σβούρα (Π. Τσαλδάρη 123 & Καισαρείας).

 

Πόσο κοντά είμαστε σε μια παγκόσμια σύρραξη;

Η Σβούρα φιλοξενεί στο χώρο της μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση σχετικά με τις έντονες γεωπολιτικές αναταράξεις που λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας και όχι μόνο. Η Ευρώπη βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, ίσως ακόμη να μην είναι καν αυτό το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της. Είναι μια κρίση πολιτική, που δημιουργεί ρήγματα και ακόμη πιο έντονες αντιπαραθέσεις. Την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο αμερικανογερμανικός ανταγωνισμός και η συνεχής προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Σπύρος Παναγιώτου με άρθρο του στην εφημερίδα «δρόμος» περιγράφει τις εκτιμήσεις του σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία. Έναν διεθνοποιημένο πόλεμο στον οποίο όλο και αυξάνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με την ταυτόχρονη εμπλοκή ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Τουρκία. Ειδικά για την τελευταία ο πόλεμος αυτός όπως και το προσφυγικό αξιοποιείται ως μοχλός πίεσης απέναντι στην Ελλάδα για να καταφέρει τις επιδιώξεις της. Ειδικά τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη και δύσκολη θέση, όλα αυτά δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

Πόσο κοντά είμαστε, επομένως, σε μια παγκόσμια σύρραξη; Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί των μεγάλων αλλά και των περιφερειακών δυνάμεων; Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας;

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!