Του Γιώργου Κυριακού

► Εξουδετερώθηκε βόμβα 1 τόνου στη Σερβία, από την επέμβαση ΝΑΤΟ-Ε.Ε. το 1999. Τις σημερινές πώς θα τις εξουδετερώσουν;

► Πραγματοποιήθηκε στρατιωτική άσκηση στη Σερβία με drones ονόματι «Καμικάζι», εγχώριας παραγωγής. Το όνομα λέει πολλά.

► «Τους ευχαριστώ που θυμούνται τα όσα έχουμε κάνει για τη Βόρειο Μακεδονία» ειρωνεύτηκε ο Βούτσιτς τους Σκοπιανούς για το «ναι» τους στο ψήφισμα καταδίκης της Σερβίας για τη Σρεμπρένιτσα.

► Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν βέβαια έγκλημα εθνοκάθαρσης. Αλλά η δολοφονία χιλιάδων Σέρβων από τους Κροάτες και η εκδίωξη 200-250.000 Σέρβων από την Κράινα, τι ήταν; Μέχρι πρότινος, γιορτή στην Κροατία…

► Η Συνέλευση των Σερβοβοσνίων αποφάσισε ότι οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της σερβικής οντότητας. Πάλι θα θυμώσει ο Γερμανός γκαουλάιτερ.

► «Θα συνεργαστώ με την Αλβανία για τους θεσμούς της δικαιοσύνης», δήλωσε ο νέος Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα. Ασχολίαστο.

► Η Παγκόσμια Τράπεζα, που χρηματοδότησε αφειδώς την τουριστική ανάπτυξη της Αλβανίας, τώρα χρηματοδοτεί με 80 εκατομμύρια δολάρια την… απορρύπανση λόγω αλόγιστης ανάπτυξης. Χρήμα να κυκλοφορεί, και για τα υπόλοιπα έχει ο Θεός.

► Η πρώην ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, που εμπλέκεται σε «επένδυση» στη Χιμάρα, δήλωσε ότι η παραλία οικοδομήθηκε για να μην κατεβαίνουν οι τζαμπατζήδες από το βουνό και στήνουν σκηνές. Πασοκάρα!

► Το ιταλικό κανάλι RAI3 αποκάλυψε συνδέσεις με καρτέλ ναρκωτικών του αδερφού του Ράμα, και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας, Αγκάτσι – ο οποίος ήταν και συνήγορος όλων των εμπόρων ναρκωτικών στην Ιταλία.

► Ο ίδιος Αγκάτσι ήταν και νομικός σύμβουλός του Αλβανού πρωθυπουργού στη συμφωνία με την Ιταλίδα ομόλογό του για το ιταλικό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών σε αλβανικό έδαφος. Έχουμε πέσει τόσες φορές από τα σύννεφα, ώστε είναι θαύμα που ζούμε ακόμα.

► Η Μολδαβία έλαβε οδηγία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξετάσει την καταδίκη του φιλορώσου πρώην πρόεδρου Ίγκορ Ντόντον. Ύποπτο (και) αυτό το Δικαστήριο.

► Οι Γκαγκαούζοι, αυτόνομη κοινότητα φιλορώσων τουρκόφωνων στη Μολδαβία, θα χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες της ρωσικής τράπεζας Promsvyazbank. Φωτιά θα ρίξει (η Deutsche Bank) να τους κάψει!

► Η Ζαχάροβα ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο επέμβασης από ΗΠΑ-Ρουμανία-Μολδαβία στην Γκαγκαουζία και στην Υπερδνειστερία. «Θα συμβεί ό,τι συνέβη για το Ντονμπάς-Λουχάνσκ», προειδοποίησε! Να τη η δεύτερη Ουκρανία.

► Συνελήφθη για διαφθορά ο επικεφαλής της… Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Μαυροβουνίου. Εντάξει, το τερματίσαμε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!