Προβολές
Κυριακή 13/10
Η ταινία Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ (Postales de Leningrado) της Mariana Rondón, προβάλλεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Βενεζολάνικες Ημέρες Πολιτισμού, που φιλοξενούνται στην Αθήνα και διοργανώνονται από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και τη New Star. Πρόκειται για δραματική ταινία που αφηγείται ιστορίες παιδιών που μεγάλωσαν σε αντάρτικες ομάδες κατά τη δεκαετία του 1960 στη Βενεζουέλα. Στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου.

Πέμπτη 17/10
Προβολή των ντοκιμαντέρ Ακρόπολη Διάρκ. 30’ και Τι ώρα είναι; Διάρκ. 26′ σε σκηνοθεσία της Εύας Στεφανή. Στις 22:30 στο IANOS cafe, Σταδίου 24.

Διάφορα
Σάββατο 12/10
Τρία παραμύθια με πολύ φαντασία, ρομαντισμό κι αισιοδοξία θα ζωντανέψουν στις 19:00 στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ Διάβαση (Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής), μέσα από την παράσταση, με τίτλο Ο Κήπος με τα Όνειρα της Σάντρας Βούλγαρη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της ίδιας. Τα παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, τη μουσική και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο συνθέτης-μουσικός Γιάννης Ψειμάδας αλλά και το χορό της ίδιας της συγγραφέως.

Σάββατο 12 – Κυριακή 13/10
7ο Φεστιβάλ ART4MORE ’13: Εικοσιπέντε εικαστικοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές δημιουργούν μια έκθεση οπτικής αφήγησης με έργα τέχνης, infographics, ζωντανά γλυπτά και παιδικά εργαστήρια. Ώρες λειτουργίας: Σάββ. 13:00-23:00, Κυρ. 12:30-22:30. Στο «Βρυσάκι», Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα

Μουσική
Σάββατο 12- Κυριακή 13/10
4ο Django Fest: Η διήμερη γιορτή του manouche και swing/jazz ήχου επιστρέφει με συναυλίες και πολλά παράλληλα δρώμενα. Συμμετέχουν τα σχήματα: Aντώνης Αρφάνης & Ηλίας Τσάγκαρης guitar duet, Diminuita, Gadjo Dilo, Groovin’ High (Πάτρα), Ghost Notes (Βόλος), G. Loukatos Trio, Swingazoo, Swing Apres Midi, SWINGΕΣ Feat Evi ShenZhen και οι χορευτικές ομάδες Athens Swing Cats, Jitterbugs SKG (Θεσσαλονίκη). Από τις 18:00 στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα-Λαμπηδόνα στο Άλσος Αγ. Τριάδας (Αγ. Σοφίας, Μεσολογγίου, Κορυτσάς, Κωνσταντιλιέρη).

Εκθέσεις
Έως Τρίτη 15/10
12 Εικαστικοί συνομιλούν με 12 Ποιητές. Στο πλαίσιο του Α’ Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, 12 καταξιωμένοι εικαστικοί με μακρόχρονη παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα, συνομιλούν με 12 καταξιωμένους ποιητές, που οι πρώτοι έχουν επιλέξει, είτε γιατί οι στίχοι τους αποτέλεσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για τα δημιουργήματά τους, είτε γιατί ανακάλυψαν εκ των υστέρων σε αυτούς εκλεκτικές πνευματικές συγγένειες. Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Σάβ. 10:00-20:00, Κυρ. 10:00-14:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!