Εκθέσεις

 Έως Παρασκευή 5/1
Αθήνα, Θησείο

«Τι κάνει κάποιος όταν πέσει πάνω σ’ ένα στίχο του Μπασό με εφτά μόλις λεξούλες που τον εκφράζουν πατόκορφα και τον παρακινούν, αν μη τι άλλο, να τις διαλαλήσει; Το πιθανότερο είναι να ανασκουμπωθεί και να σκαρώσει καμιά πενηνταριά ζωγραφιές… Θα αποδεδειχθούν, τελικά, ικανές οι ζωγραφιές μου να συνδέσουν την αύρα των στίχων με τη δική τους;», αναρωτιέται η ζωγράφος Ισμήνη Καρυωτάκη παρουσιάζοντας την έκθεσή της με τίτλο Τα πουλιά δακρύζουν στα μάτια των ψαριών. Στο βιβλιοπωλείο «Λεμόνι», Ηρακλειδών 22, Θησείο. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 10.30-23.00, Σάβ. 10.30-19.30.

 Έως Σάββατο 7/1
Αθήνα

Ο Πολύβιος Γούζιος εκθέτει δύο διαφορετικές ενότητες έργων με γενικό τίτλο Υπερβάσεις In perpetuum. Η πρώτη αναφέρεται στις υπερβάσεις τις οποίες υποχρεωνόμαστε να κάνουμε στη σημερινή κοινωνία προκειμένου να επιβιώσουμε και η δεύτερη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Έκτορα Κακναβάτου. Στο Titanium Yiayiannos Gallery, Β. Κωνσταντίνου 44, τηλ.: 210-7297644. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 18:00-22:00, Σάβ.-Κυρ. 11:00-15:00

Έως Τετάρτη 11/1
Αθήνα

Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας και κάλφας, καταπιεστής και καταπιεζόμενος, όλοι στην ιδία πόλη ζούμε. Η φωτογράφος Ιωάννα Βρεττού αποτυπώνει το αστικό περιβάλλον στην έκθεση με τίτλο Elements Of Urban Environment. Στο Kanji, Σοφοκλέους 5, τηλ.: 210-3235011

Προβολές

Παρασκευή 6/1
Αθήνα, Αργυρούπολη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης προβάλει την ταινία Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη. Στις 21:00 στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου.

Θέατρο

Παρασκευή 6/1
Αθήνα

Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Έκφραση-Οι τέχνες συναντιώνται που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις Είπαν Θέατρο Δρόμου της Κατερίνας Βαρδακαστάνη (18:30), Το τόξο και η λέξη μουσικοθεατρική παράσταση του Αλέκου Βασιλάκου (21:00) και Παράξενα ζώα της Μαργαρίτας Αμαραντίδη.

Μουσική

Κυριακή 1/1
Αθήνα

Ο Γιώργης Χριστοδούλου μετά την επιτυχημένη του περιοδεία στην Ισπανία, όπου και παρουσίασε το τελευταίο του άλμπουμ Flâneur, επιστρέφει στην Αθήνα για μια γιορτινή βραδιά στο Bliss (πεζόδρομος Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, τηλ.: 210-3250360-2) όπου με την τριμελή μπάντα του θα υποδεχτεί παρέα με όσους βρεθούν εκεί το νέο χρόνο λίγη ώρα μετά την «αλλαγή» του νέου έτους. Είσοδος ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!