Άρχισαν τα σχολεία. Όλοι οι μαθητές ξανά στα θρανία. Έτσι και εγώ, πλέον, στη Γ’ Λυκείου. Μία εξοντωτική τάξη με ατέλειωτες ώρες διαβάσματος, φρενήρεις ρυθμούς καθώς και πολλές παγίδες, μερικές από τις οποίες έχω ανακαλύψει και μοιράζομαι μαζί σας. Συμμαθητές μου και μελλοντικοί συνεξεταζόμενοι, η Γ’ Λυκείου είναι το μεταβατικό στάδιο από τη Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όσα άγχη και να βγαίνουν σε αυτή την τάξη, εμείς δεν πρέπει να καταφύγουμε στο τσιγάρο και στις διάφορες άλλες ουσίες και φάρμακα  που πλασάρονται σαν κατασταλτικά άγχους.

Αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε την επικαιρότητα να μην ακούμε με τις ώρες τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης (ΜΜΕ), λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να σταθούμε στην ουσία και στο βάθος της είδησης. Εμείς διαβάζουμε τα μαθήματά μας αλλά εκεί έξω η κοινωνία βράζει. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι.
Για τα μαθήματα τώρα, καλύτερα είναι να έχουμε ένα σωστό και σφιχτό πρόγραμμα. Πρέπει να βγει η ύλη νωρίς, ώστε να υπάρχει χρόνος για να γίνουν επαναλήψεις. Δεν πρέπει να «πεθάνουμε» στο διάβασμα, ειδικά τώρα στην αρχή. Να κρατήσουμε πολλές δυνάμεις για το τέλος.
Δεν πρέπει να απομονωθούμε, ας κρατηθούν κάποιες ισορροπίες. Να ασχοληθούμε επιλεκτικά με συγκεκριμένες εξωσχολικές δραστηριότητες, αν μας αρέσει και αν είναι δυνατόν με κάποιο άθλημα. Λίγο μπάσκετ πού και πού καθαρίζει το μυαλό από τις σκοτούρες, αιματώνει τους μύες, ξεπιάνεσαι από την αγκύλωση της  καρέκλας.
Έτσι αντιμετωπίζω εγώ αυτή την τάξη.
Τα κεφάλια μέσα, καλή επιτυχία, καλό κουράγιο, καλή συνέχεια…

Έφηβος
https://efhbos.wordpress.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!