Του Μάριου Διονέλλη

 

Και φτάσαμε που λέτε να παίρνει ο πρωθυπουργός τους βουλευτές τηλέφωνο και να τους ζητά να παραιτηθούν. Για να μπουν στη θέση τους οι Βερναρδάκηδες που είναι πιο βολικοί, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία. Και το βράδυ να σου και οι διαγραφές, από την πρώτη (ή μάλλον τη δεύτερη) αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Μόνο που αυτό το «αριστερή» το θυμάται κατά βούληση το κονκλάβιο των επιτρόπων γύρω από τον Τσίπρα.

Μετά το στεφάνι στο Πολυτεχνείο, το μπιλιετάκι προς την Αυγή έλεγε πως ο Τσίπρας είναι ο «πρώτος αριστερός πρωθυπουργός» που τολμά να πάει με το στεφάνι ανά χείρας στο μνημείο. Αλλά μετά τις πρώτες διαγραφές, το κονκλάβιο ξέχασε πως είναι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός που «παραιτεί» βουλευτές επειδή είχαν διαφορετική άποψη.

Δε βαριέσαι, ποιος τα προσέχει αυτά. Κάτι άλλα φαιδρά, που λέγαμε παλιά, πως η κομματική πειθαρχία νοθεύει τη λαϊκή βούληση και πως οι βουλευτές υπηρετούν πρώτα εκείνους που τους εξέλεξαν και μετά τον αρχηγό του κόμματος, κανείς δεν τα θυμάται αυτά τώρα…

Εξάλλου, πίσω από το κονκλάβιο υπάρχει και μια στρατιά λεγεωνάριων να δώσουν τη μάχη στα social media αλλά και στα άλλα, της διαπλοκής, για να ντύσουν με τον μανδύα της λογικής τις κινήσεις του αρχηγού. Κοινώς, there is no alternative, μάγκες και όποιος δεν γουστάρει πάει σπίτι του (αν δεν το πάρει η τράπεζα).

 

* Αλήθεια, οι ανθυποσύμβουλοι των συμβούλων αυτής της κυβέρνησης πληρώνονται και για να εξωραΐζουν τα κυβερνητικά τεκταινόμενα στο facebook;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!