του Νίκου Γεωργιάδη

 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας έχει διαρκή παρουσία στα τοπικά κινήματα και από το 2011 έχει σημαντική ενεργό δράση στο κίνημα «χωρίς μεσάζοντες». Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει 69 διανομές σε συγκεκριμένο δημοτικό χώρο, έχοντας κάθε φορά την άδεια του Δήμου Κατερίνης. Η 70η διανομή, όμως, δεν θα πραγματοποιηθεί όπως συνέβη όλες τις προηγούμενες φορές, καθώς βρίσκεται πλέον έν ισχύ ο νέος νόμος που αφορά στις «Αγορές Καταναλωτών». Ο Δήμος Κατερίνης επικαλούμενος το άρθρο 37 του προ ολίγων ημερών ψηφισμένου ν.4497 αρνείται στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης τη χρήση του συνηθισμένου χώρου της εμποροπανήγυρης για να γίνει η διανομή προϊόντων που αντιστοιχούν σε παραγγελίες για 366 οικογένειες.

Σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Ομάδα αναφέρει: «Σύμφωνα με τον νέο νόμο που έχουν ψηφίσει και οι 4 βουλευτές του νομού μας, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους όλα όσα επισημάναμε τους τελευταίους 8 μήνες για το επίμαχο άρθρο 37, πρέπει η κινηματική μας δράση να αποκτήσει νομική οντότητα, δηλαδή να γίνει σύλλογος και να αποκτήσει ΑΦΜ, να ζητά σε ετήσια βάση την έγκριση των παραγγελιών από τον Δήμο ο οποίος για να τις εγκρίνει θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τον απολογισμό της ομάδας με τα ονόματα των καταναλωτών και των παραγωγών. Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης θα ορίζει εκπρόσωπό του, ο οποίος θα συμμετέχει στις δράσεις με στόχο τον έλεγχό τους».

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας καταγγέλλουν πως ο συγκεκριμένος νόμος εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ χαρακτηρίζουν πολιτικά διεστραμμένο το μυαλό που επινόησε αυτόν τον νόμο-τερατούργημα για να το πετύχει. Αφού λοιπόν, όπως σχολιάζουν στην ανακοίνωση, οι «κινηματικοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν τα κινήματα των πολιτών για να βρεθούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ψήφισαν έναν νόμο ο οποίος θέτει τις κινηματικές δράσεις υπό τον έλεγχο των δημοτικών συμβουλίων και εν τέλει τις παραδίδει στους κομματικούς υπαλλήλους της «Αλληλεγγύης για Όλους».

Παρόλα αυτά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης είναι αποφασισμένη, πληρώντας όσα επιβάλλει ο νόμος για το ηλεκτρονικό εμπόριο, να συνεχίσει τη δράση της όπως ξεκίνησε, σε διαφορετικό όμως μέρος.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!