Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Ο καταζητούμενος από το καθεστώς Ερντογάν δημοσιογράφος Αχμέτ Εμρέ Ουλούρ απελάθηκε στην Τουρκία από την Αλβανία. Σιγά-σιγά «τακτοποιούνται» όλες οι εκκρεμότητες.

► Οι κυβερνοεπιθέσεις, πραγματικές ή δήθεν, έχουν καταστεί πρόσχημα συρρίκνωσης των όποιων συνταγματικών δικαιωμάτων στην Αλβανία: αποκαλύψεις των χάκερ για δολοφονίες πολιτικών προσώπων ήταν η αφορμή για κυβερνητική απαγόρευση αναδημοσιεύσεων.

► Η Ελλάδα 3η στον δείκτη φτώχειας της Ε.Ε., μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Είδες η σωστή πλευρά;

► «Η Τουρκία είναι μια χώρα συνδεδεμένη με τα Βαλκάνια με πολύ ισχυρούς ανθρωπιστικούς δεσμούς» δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα στο 2ο Συνέδριο Βαλκανικών Σπουδών. Αν το αίμα είναι ανθρωπιστικός δεσμός, δίκιο έχει ο άνθρωπος.

► Ο Ράμα κάλεσε τους Ευρωπαίους συνταξιούχους να ζήσουν στην αλβανική παραλία, και μας συγκίνησε λέγοντας την παροιμία «το σπίτι του Αλβανού ανήκει στον Θεό και στον φίλο του». Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι τιμές τροφίμων κατά 23-33%. Ο Αλβανός θα τρώει ό,τι περισσεύει από τον Θεό και τον φίλο του.

► Σύμφωνα με δημοσκόπηση στα Σκόπια, μόνο το 36% συναινεί στη συμφωνία των Πρεσπών, το 47% είναι εναντίον της «Γαλλικής Διαδικασίας», το 44% θεωρεί τη Βουλγαρία εχθρική χώρα (ακολουθεί η Ρωσία με 12%), το 37,5% θεωρεί φιλική χώρα τη Σερβία (ακολουθούν οι ΗΠΑ με 20%). Κάτι συμβαίνει με τη σωστή πλευρά.

► Η τελευταία εκλογική δημοσκόπηση στη Βουλγαρία δίνει στο GERB του Μπορίσοφ 26,2%, στο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Πέτκοφ 18,1%, και για την τρίτη θέση ανταγωνίζονται τα φιλορωσικά Σ.Κ. και Vazrazhdane, όπως και το φιλοτουρκικό κόμμα. Το φιλοευρωπαϊκό «Δημοκρατική Βουλγαρία» εμφανίζει υποστήριξη 7,5%, το «λαϊκίστικο» του Τριφόνοφ 5,4% και το φιλορωσικό «Βουλγαρική Άνοδος» 4%. Σκούρα τα πράγματα για τη σωστή πλευρά.

► Εκατοντάδες Bad Blue Boys, οπαδοί της Ζάγκρεμπ FC Dinamo, έκαναν πορεία στο Μιλάνο με ναζιστικούς χαιρετισμούς πριν από τον αγώνα με την FC Milan. Εύκολα γίνεται το αίμα νερό;

► Ο πρωθυπουργός Σκοπίων Κοβατσέφσκι μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «Σλαβομακεδόνες, Αλβανούς, Τούρκους, Βλάχους, Σέρβους, Ρομά, Βόσνιους και άλλους πολίτες που ζουν στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Αυτοί οι άλλοι (οι Βούλγαροι) δεν ακούστηκαν. Πού είναι η επιτυχημένη Μακρονική διαδικασία οεο;

► «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε» δήλωσε ο Πιπέρνι, αναπληρωτής διοικητής της ΝΑΤΟϊκής KFOR στο Κόσοβο. «Κάποιος θέλει να μας οδηγήσει σε συγκρούσεις» δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς. Αναμένεται βέτο της Ρωσίας στο Σ.Α. του ΟΗΕ για την αποστολή στρατευμάτων της EUROFOR στη Βοσνία. Από επιτυχία σε επιτυχία η «ειρηνοποιός» Ε.Ε.!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!