(δημόσια τηλεόραση)

Του Μάριου Διονέλλη

 

Να είμαστε δίκαιοι. Είναι μερικές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά, τουλάχιστον όπως την ονειρευόμασταν, όταν με το καλό θα ερχόταν στα πράγματα, δεν χρειάζεται βαριά επιχειρήματα για να το αποδείξει κανείς. Μα οι εξαιρέσεις είναι εκεί ακριβώς για αυτόν το σκοπό, για να επιβεβαιώσουν τη γενικότερη αλήθεια του κανόνα.

Και είπαμε, να είμαστε δίκαιοι. Να τις βλέπουμε και αυτές.

Μόνο με μια κυβέρνηση (ας το πω κομψά…) «αριστερών καταβολών» θα είχε αραβόφωνο δελτίο η ΕΡΤ. Μόνο με αυτή τη συγκυρία θα στεκόταν η δημόσια τηλεόραση στο πλευρό των ανθρώπων αυτών.

Ίσως πολλοί θα σκεφτούν πως τηρούνται απλά τα προσχήματα και πως μια κίνηση από μόνη της δεν σώζει όλη την τιμή της Αριστεράς των δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης.

Μπορεί και να συμφωνήσω αλλά εκτός από τον πομπό (κυβέρνηση-ΕΡΤ) δείτε και τον δέκτη (πρόσφυγες). Και για αυτούς νομίζω, είναι σημαντικό βήμα τόσο σε χρηστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Και, επιτέλους, κόντρα σε όλους αυτούς που ουρλιάζουν ξανά ότι «πληρώνουμε την ΕΡΤ για να βλέπουν οι λαθρομετανάστες» ας πούμε ότι αυτή είναι από τις λίγες φορές που αισθανόμαστε ότι πιάνουν τόπο τα τρία ευρώ και κυρίως η όποια, μικρή η μεγάλη, βοήθεια έδωσε ο καθένας από μας για να ξαναλειτουργήσει η… Δημόσια Τηλεόραση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!