Του Χρήστου Σταμόπουλου. Τα στοιχεία που αντλήσαμε απ’ το Ληξιαρχείο Τρικάλων αποκαλύπτουν πολύ αρνητικές εξελίξεις για το τρέχον έτος 2012.

Όλοι οι δείκτες για τα γεγονότα (θάνατοι, γεννήσεις, γάμοι) που καταχωρούνται στο Ληξιαρχείο για φέτος (μιλάμε για το α΄ εννεάμηνο προς το παρόν, δηλαδή από 01-01-2012 έως 30-09-2012 παρουσιάζουν εντυπωσιακή επιδείνωση σε σχέση με το περασμένο έτος 2011.
Συγκεκριμένα το 2012 σε σύγκριση με το 2011:
– οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 28%,
– οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 22%
– οι γάμοι μειώθηκαν κατά 16%.
Πιο συγκεκριμένα, το α΄ εννεάμηνο του 2011:
– σημειώθηκαν 351 θάνατοι, ενώ το α΄ εννεάμηνο του 2012 οι θάνατοι έφτασαν τους 450 (αύξηση 28%).
– είχαμε 592 γεννήσεις, ενώ το α΄ εννεάμηνο του 2012 οι γεννήσεις μειώθηκαν στις 465 (μείωση 22%).
– έγιναν 221 γάμοι (εκ των οποίων οι 130 θρησκευτικοί και οι 91 πολιτικοί), ενώ το α΄ εννεάμηνο του 2012 οι γάμοι μειώθηκαν στους 191 (93 θρησκευτικοί και 98 πολιτικοί), δηλαδή συνολική μείωση των γάμων κατά 16%, ενώ για πρώτη χρονιά οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς (προφανώς λόγω μικρότερου κόστους).
Στα στοιχεία του Ληξιαρχείου βλέπουμε ακόμη πως για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2012 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις (52 θάνατοι έναντι 41 γεννήσεων), ενώ το κακό συνεχίστηκε και για τους επόμενους τρεις μήνες! Έτσι, Φεβρουάριος 2012: 70 θάνατοι και 42 γεννήσεις, Μάρτιος 2012: 70 θάνατοι και 54 γεννήσεις και Απρίλιος 2012: 45 θάνατοι και 38 γεννήσεις. Απ’ το Μάιο άρχισαν να βγαίνουν μπροστά πάλι οι γεννήσεις (αλλά όχι με μεγάλη διαφορά).
Όπως βλέπουμε, από πρώτη κιόλας ματιά και χωρίς περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία των ληξιαρχικών στοιχείων, μέσα σ’ ένα μόλις χρόνο, δηλαδή από πέρυσι μέχρι φέτος, γίνονται στην πόλη μας μεγάλες και απότομες αλλαγές, θα λέγαμε σοκαριστικές. Που, αλίμονό μας αν συνεχιστούν!
Τα παραπάνω απτά (και θανατηφόρα!) στοιχεία του Ληξιαρχείου μας πρέπει μάλλον να τα αναγνώσουμε από κοινού με όσα δήλωσαν δημόσια αυτές τις μέρες οι γιατροί του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Τρικάλων, ότι δηλαδή τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας οι περιπτώσεις κατάθλιψης δεκαπλασιάστηκαν, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονιών τριπλασιάστηκαν (!).
Για όλα αυτά τα συνταρακτικά και στην κυριολεξία θανατηφόρα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας, η αιτία (τουλάχιστον η κύρια) είναι η οικονομική κρίση και τα μνημόνια που τη συνοδεύουν.
Με βάση τα ψυχρά και ακαταμάχητα νούμερα πλέον, παρατηρούμε:
Α) Τα μνημόνια δεν οδηγούν μόνο στην ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση και την αύξηση των σωματικών και ψυχικών ασθενειών, αλλά και στον θάνατο ακόμη πολλών συνανθρώπων μας.
Β) Αν μέσα σ’ ένα εννεάμηνο (α΄ 9μηνο 2012) οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 100 (για την ακρίβεια 99) μόνο στα Τρίκαλα, αφού το Ληξιαρχείο Τρικάλων αφορά μόνο την πόλη και όχι τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρικκαίων, είναι προφανές ότι απ’ τα μνημόνια έχουν πεθάνει ήδη αρκετές εκατοντάδες Τρικαλινοί, αν μιλήσουμε για ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων, ενώ στο σύνολο της χώρας οι μνημονιακοί θάνατοι ανέρχονται ήδη σε δεκάδες χιλιάδες!
Γ) Στους Τρικαλινούς που πέθαναν απ’ τα μνημόνια είναι προφανές ότι δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας πλούσιος. Πεθαίνουν μόνο φτωχοί και νεόπτωχοι. Δηλαδή άνθρωποι μέσα απ’ το λαό. Οι θάνατοι των Ελλήνων απ’ τα μνημόνια έχουν αυστηρά ταξικό πρόσημο.
Δ) Οι πλούσιοι (μεγαλοεργοδότες, τραπεζίτες, τοκογλύφοι, λαμόγια κ.ά.) μόνο κερδισμένοι μπορούν να ‘ναι απ’ τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Γι’ αυτό είναι τροϊκανόδουλοι και με όργανο τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ τους, τρελαίνουν το λαό στην προπαγάνδα, το ψέμα και τον εκφοβισμό για να κρύψουν την αλήθεια. Και από πάνω ξαμόλησαν και τους ναζιφασίστες της «Χρυσής Αυγής» κατά του φουκαρά συνανθρώπου μας μετανάστη που τον δείχνουν ως την αιτία του κακού, για να ξεχάσουμε τα βάρβαρα και απάνθρωπα μνημόνια, αυτούς που τα έβαλαν και τα εφαρμόζουν, αλλά και όσους ωφελούνται απ’ αυτά (δηλαδή οι ίδιοι).
Σε άρθρο μου που δημοσιεύτηκε πριν δύο χρόνια έγραφα ότι απ’ το Μνημόνιο θα πεθάνουν (-ουμε) πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες. Πολλοί το θεώρησαν εξωπραγματικό.
Σε μεταγενέστερο άρθρο μου, μετά το 2ο Μνημόνιο, έλεγα ότι οι Έλληνες που θα πεθάνουν (-ουμε) απ’ τα μνημόνια θα είναι περισσότεροι απ’ τα θύματα της γερμανοναζιστικής κατοχής (1941-1944), δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο. Οι αμφισβητίες τώρα ήταν λιγότεροι.
Είναι πλέον φανερό πως, αν δεν τους ανατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό, ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού θα εξοντωθεί. Είμαστε πλέον στο σταυροδρόμι: ή Εμείς ή Αυτοί!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!