Καταπέλτης είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, για το «δημιουργικό» έργο της νέας διοικήτριας του νοσοκομείου κ. Γιαννακάκου, η οποία -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- συνεχίζει την προκλητική, απαράδεκτη και πέρα από κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού συμπεριφορά της.
Όπως καταγγέλλουν, «θύμα» αυτή τη φορά της Διοίκησης υπήρξε ο γιατρός Εργασίας, συντονιστής-διευθυντής ΕΣΥ του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Το «έγκλημά» του ήταν η συνδιοργάνωση (με το σωματείο) ημερίδας για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στις νέες συνθήκες, κάτι που φαίνεται ότι σε μνημονιακές συνθήκες απαγορεύεται διά ροπάλου.
Όπως αναφέρει το Σωματείο, ο κ. Κωστόπουλος ήταν ο μοναδικός γιατρός Εργασίας στο νοσοκομείο, με εξαίρετο έργο και προσφορά στην οργάνωση του Ιατρείου Εργασίας, αλλά και του Παιδιατρικού Κοινωνικού Ιατρείου για ανασφάλιστους τον 1,5 χρόνο της θητείας του.
Το Σωματείο καταγγέλλει πως ακριβώς αυτή του η δράση ήταν που έστρεψε τη Διοίκηση εναντίον του και καταφέρεται ξεκάθαρα εναντίον της διοικήτριας κ. Γιαννακάκου, επισημαίνοντας πως «η στάση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς αυταρχικών και υποτιμητικών, προς το προσωπικό, ενεργειών της. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού διάλυσης της δημόσιας Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και να συγκαλύπτει τα προβλήματα».
Το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου καταγγέλλει την τρομοκρατική συμπεριφορά της και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι και οι γιατροί δεν θα την ανεχτούν άλλο.
Εργαζόμενοι και γιατροί κλείνουν την ανακοίνωσή τους αναφέροντας πως σύντομα θα οργανώσουν την απάντησή τους για να σταματήσει η αθλιότητα:
•  Των ράντζων, της έλλειψης προσωπικού, των παράνομων διπλοβαρδιών, της στέρησης των νόμιμων ρεπό και αδειών.
•  Των ελλείψεων βασικών φαρμάκων και υλικών, των γιατρών και εργαζομένων που δουλεύουν απλήρωτοι για εφημερίες, υπερωρίες, απογευματινά και νυχτερινά.
•  Της δραματικής μείωσης του προϋπολογισμού και της συνεχούς αναβολής των προγραμματισμένων χειρουργείων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!