Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας

 

Προβολές

Τετάρτη 12/03/2014, 19:30
Προβολή της ταινίας Γυναίκες μόνες (1999) του Benito Zambrano. Η Ρόσα είναι μια απλή γυναίκα από χωριό και επισκέπτεται την άνεργη και αλκοολική κόρη της που μένει μόνη της στη Σεβίλλη. Ενώ ανακαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κόρη της, δημιουργεί φιλική σχέση μ’ ένα μοναχικό και ευγενή υπερήλικα. Είσοδος ελεύθερη, μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Μισή ώρα πριν από την έναρξη των προβολών θα μοιράζονται αριθμημένα δωρεάν εισιτήρια. Στις 19:00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23.

Παρασκευή 14/3
Προβολή της ταινίας Τυραννόσαυρος (2011) του Πάντι Κονσιντάιν. Οι μουντές εργατικές κατοικίες της Bόρειας Αγγλίας και η άθλια ζωή των κατοίκων τους δεν είναι απλά το φόντο, αλλά το υπόβαθρο που επιτρέπει να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε την αυτοκαταστροφική μανία και τον πικρό αυτοσαρκασμό του πρωταγωνιστή της ταινίας… Στη ρεαλιστική παράδοση των Μάικ Λι και Κεν Λόουτς, ο ηθοποιός Πάντι Κονσιντάιν σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του και σαρώνει με γνήσια συγκίνηση τα βραβεία στα Φεστιβάλ του Σάντανς, της Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα. Στις 20:30 στην «Κόντρα», Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών.

Εκθέσεις

Έως 23/3
Η έκθεση με τίτλο Pink Wave Hunter του Andro Wekua, περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτικών αναπαραστάσεων κτηρίων που αντλούν από τις παιδικές μνήμες του καλλιτέχνη, σκηνικό των οποίων είναι το Σοχούμι της Γεωργίας. Εμπνεόμενος από τα βιώματα των πολεμικών συγκρούσεων στην Αμπχαζία που ανάγκασαν την οικογένειά του να εγκαταλείψει την πόλη, ο καλλιτέχνης ανασύρει από τη μνήμη του εικόνες της πόλης που φιλοξένησε τα παιδικά του χρόνια, τις οποίες στη συνέχεια συμπληρώνει μέσω έρευνας στο Διαδίκτυο για να δημιουργήσει γλυπτικές αναπαραστάσεις των κτηρίων της. Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρασκ. 9:00-17:00, Πέμ.,-Σάβ. 09:00-2:00, Κυριακή 09:00-15:00. Στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!