Του Γιώργου Κυριακού

► Στα Σκόπια, το 2019 το 67,4% ήταν υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην Ε.Ε. Σήμερα βρίσκεται στο 55,8%. Μπράβο Ούρσουλα, καλά το πας!

► Η ομάδα εργασίας για το Σύνταγμα στα Σκόπια πρότεινε τη συμπερίληψη των Βοσνίων, των Βουλγάρων, των Κροατών, των Μαυροβουνίων, των Εβραίων και των Αιγυπτίων. Αν ρωτήσουμε για Έλληνες, τι έχουμε ν’ ακούσουμε…

► Πάντως τον Ιούνιο του 1992 ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε αναφέρει την ύπαρξη 100.000 πολιτών ελληνικής καταγωγής. Μην δίνετε σημασία όμως, χαμένα θα τα ’χε.

► 3.600.000 ευρώ θα κοστίσει το Eden Park στον εσωτερικό προαύλιο του πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Ράμα στα Τίρανα. Λεφτά υπάρχουν (για καλλιτέχνες πρωθυπουργούς).

► «Το Κοσσυφοπέδιο είναι το προπύργιό μας»: Τάδε έφη Τζόκοβιτς, ο Σέρβος «ψεκασμένος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις. Στην πυρά!

► Η Ουγγαρία χάρισε 17.000.000 ευρώ στους Σερβοβόσνιους και «θα χαρίσει άλλα τόσα σε αγρότες που αγοράζουν ουγγρικά αγροτικά μηχανήματα», δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ. Το 2021 ο Όρμπαν πρόσφερε στους Σερβοβόσνιους 100.000.000 ευρώ και απείλησε ότι θα μπλοκάρει τυχόν κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον τους. Και κλάμα οι Βρυξέλλες…

► Στη Βρετανία ξεκίνησε διαφήμιση που προειδοποιεί τους Αλβανούς μετανάστες για κινδύνους προφυλάκισης και επαναπροώθησης στη χώρα τους. Αχ, αυτή η βρετανική ευγένεια!

► Πάγωσε η κυβερνητική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων του διεφθαρμένου δεξιού Μπορίσοφ και των «τεχνοκρατών» Πέτκοφ και Βασίλιεφ εξαιτίας της διαρροής συνομιλιών.

► Στην τετράωρη ηχογράφηση, οι Πέτκοφ και Βασίλιεφ αναφέρουν ότι ο Μπορίσοφ συνεργάζεται μαζί τους μόνο υπό τον φόβο ενεργειών του Προέδρου Ράντεφ και του Γενικού Εισαγγελέα.

► Μιλούν επίσης για συμφωνίες με ΤΗΝ «Πρεσβεία» (ποια άραγε;), για αλλαγές στις υπηρεσίες ασφάλειας σύμφωνα με τις υποδείξεις ΤΗΣ, και για τα σχέδια του προέδρου Ράντεφ για φιλορωσική κυβέρνηση. Βουλγαρικό πείραμα καπούτ;

► Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Κουλέμπα έχει να το λέει πάντως για τον Πέτκοφ: «Οι βουλγαρικές αποθήκες μας διέθεσαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών… Θα του είμαι πάντα ευγνώμων».

► Στη Μολδαβία θα ιδρυθεί αντιρωσικό «Κέντρο Κατά της Προπαγάνδας» με συμβούλους από την Ε.Ε. Θα παρέχουν και συμβουλές για το πώς θα θυσιαστεί για χάρη της Δύσης;

► Στην ίδια χώρα, η Ημέρα της Νίκης κατά του Ναζισμού θα αντικατασταθεί από την «Ημέρα Μνήμης και Συμφιλίωσης». Ε, κρίμα θα ήταν να μην συμφιλιωθούν οι σκοτωμένοι με τους φονιάδες…

► Η απεργία των εκπαιδευτικών στη Ρουμανία συνεχίζεται!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!