► «Στεκόμαστε στην ουρά για τα Μπαϊρακτάρ σας», δήλωσε ο Βούτσιτς στον Ερντογάν. Να στεκόσασταν μόνο γι’ αυτά…

► Η Σερβική Εκκλησία τίμησε τον ακροδεξιό Σέσελι. Στο παρελθόν είχε τιμήσει και τον Ορμπάν. Τον Ερντογάν πότε;

► «Ας γίνουμε συνεργάτες» είπε ο Καθολικός επίσκοπος στα εγκαίνια του Ισλαμικού Κέντρου στο Σισάκ Κροατίας, παρουσία του Ερντογάν. Για τους Σερβορθόδοξους που επέστρεψαν μετά την «Καταιγίδα» της Κράινα, μιλιά.

► Ο φιλορώσος Κροάτης πρόεδρος Μιλάνοβιτς: «Η Τουρκία στάθηκε πάντα δίπλα στην Κροατία». Και φιλότουρκος.

► «Δεν παραδίδουμε τον Αυλώνα» ήταν το σύνθημα εναντίον της πρόσδεσης πλοίου-εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο αλβανικό λιμάνι. Οι γεννήτριες θα καίνε 600 τόνους πετρέλαιο την ημέρα. Χαρούλες κάνουν οι πετρελαιάδες, οι κάτοικοι όχι.

► Αυτή η «πρωτεύουσα των Βαλκανίων» πια… Συνήθως ξεχνάς ότι είναι η ελληνική συμπρωτεύουσα.

► Σύμφωνα με βουλγαρική δημοσκόπηση, το 53% θεωρεί μεγάλο το κόστος των ιατρικών εξετάσεων, το 27% έχει παραλείψει να επισκεφθεί γιατρό λόγω έλλειψης χρημάτων, το 19% έχει σταματήσει να παίρνει φάρμακα. Οι αρχές όμως αποφαίνονται ότι η Βουλγαρία έχει τα περισσότερα νοσοκομεία ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

► Το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE στα Σκόπια αναμένεται να συγκεντρώσει τις 150.000 υπογραφές που απαιτούνται για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος κατά της συμφωνίας φιλίας με τη Βουλγαρία του 2017. Κι η σωστή πλευρά τι θα απογίνει ρε παιδιά;

► «Η χρήση του ονόματος Μακεδονία είναι βασικό ανθρώπινο και γενετικό μας δικαίωμα, το οποίο έχουμε κληρονομήσει» είπε ο δικηγόρος Τόνι Μενκινόσκι, που ζητά την αναγνώριση συλλόγου με το όνομα «Νεολαία για τη Μακεδονία» [σκέτη…]. Τους το είχε γράψει στη διαθήκη του ο… Μεγαλέξαντρος.

► Η μεταλλουργία στην Υπερδνειστερία έλαβε ευρω-πιστοποιητικό από τη Μολδαβία για να εξάγει προϊόντα χάλυβα. Η Μολδαβία προμηθεύεται το 70% της ηλεκτρικής της ενέργειας από τον θερμοηλεκτρικό σταθμό της αποσχισθείσας Υπερδνειστερίας, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια δεν πληρώνει το φυσικό αέριο στη Ρωσία (χρωστά 9 δισεκατομμύρια δολάρια). Απορίες;

► Πλοίο του Ρουμανικού Ναυτικού χτυπήθηκε από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ιπποπόταμοι αλληλοκατηγορούνται, αλλά την πληρώνουν τα βατράχια.

► Σύμφωνα με την «Έκθεση Στατιστικών Δικαιοσύνης 2021», που δημοσιεύθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέρυσι διώχθηκαν ποινικά 9.168 πολίτες και 305 παιδιά για «προσβολή του Προέδρου Ερντογάν». No comments.

► Ευγενικά απόφυγε ο Κούρτι τη μεσολάβηση Ερντογάν για τις σερβοκοσοβάρικες διαφορές. Άλλα είναι τα αφεντικά στο Κόσοβο.

► Στο Κόσοβο η νέα σχολική χρονιά άρχισε με απεργιακές κινητοποιήσεις των δασκάλων. «Η απεργία θα τελειώσει όταν η κυβέρνηση ικανοποιήσει τα αιτήματά μας», δηλώνουν οι δάσκαλοι. Τους ευχόμαστε νίκη!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!