«Στην δημοσιογραφία όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και οι καλύτεροι» απεφάνθη στο σχόλιο της τελευταίας σελίδας των Νέων της Παρασκευής 12/7, ο πάντα «εγκυρότατος» κ. Ι. Πρετεντέρης.

Αφορμή για τα σχόλια του δεν έδωσαν βέβαια οι «επιτυχημένες» δηλώσεις του απλώς «έγκυρου» κ. Μπάμπη και η αντιδικία του με την Liberation. Την οργή του κ. Πρετεντέρη τροφοδότησε η «παραμύθα» μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων, Liberation, El Pais, Zeit, Politico, New York Timeς που συνεχίζουν ίσως, κατά την εκτίμηση του, να παρουσιάζουν τον Αλ. Τσίπρα ως «σούπερμαν», τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μια κυβέρνηση που κάνει θαύματα» και το «παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα».

Δεν θα είχε «καμιά αντίρρηση», ο καλός δημοσιογράφος, αν αυτά τα διάβαζε «στην Αυγή, στην Εφ.Συν. ή τον Δρόμο της Αριστεράς». Αλλά θυμώνει όταν δημοσιεύονται σε «σοβαρές εφημερίδες» και μάλιστα όταν «οι χρήστες τους αποκλείεται να συμμερίζονται τη γενικά καλή γνώμη των δημοσιογράφων τους για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο «δικαιολογημένος» θυμός του κ. Πρετεντέρη δυστυχώς δεν τον προστάτεψε από τα «λάθη που κάνουν ακόμα και οι καλύτεροι». Όχι βέβαια γιατί θυμήθηκε, γεμάτος περιφρόνηση –επιβεβαιωτική της «αποκάλυψης» του– τον «Δρόμο» ούτε γιατί τον συνέκρινε με τα μεγαθήρια της ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας.

Έτσι αποδείχθηκε προκατειλημμένος ή ανημέρωτος για όσα υποστηρίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα μας τα τελευταία χρόνια. Έπεσε ο ίδιος θύμα της ίδιας του της καταγγελίας: «Δεν υπάρχει», είπε στο ίδιο σημείωμα, «χειρότερος εχθρός της δημοσιογραφίας από τα στερεότυπα και την προκατάληψη» .

Δεν πειράζει. Υπάρχουν λάθη που είναι απλά λάθη. Δεν χρειάζονται θεωρίες συνομωσίας. Υπάρχει βέβαια και το τίμημα. Θα στέλνουμε, ξεκινώντας από αυτό το φύλλο, στον κ. Πρετέντερη την ηλεκτρονική έκδοση κάθε μας φύλλου. Αυτός θα προστατευθεί από μελλοντικά λάθη. Και εμείς, φιλοδοξούμε, να κερδίσουμε μια ετήσια συνδρομή 50 ευρώ. Ή έστω μια εξάμηνη των 30. Δεν είμαστε δα και τόσο «τιμωρητικοί»…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!