Ανακοίνωσε, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου. Σε μια ομιλία που χαρακτηριζόταν έντονα από την έλλειψη πολιτικού λόγου και της πολιτικής γενικότερα. Αυτό δεν είναι μια τυχαία παράλειψη ή κάτι που γίνεται λόγω έλλειψης εμπειρίας. Αντιθέτως πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή που γίνεται κατόπιν υποδείξεων των επικοινωνιολόγων. Το απολίτικο στυλ, θεωρούν, ότι έχει πιο πολλές ελπίδες να δημιουργήσει συμπάθειες στα δυναμικά κέντρα εξουσίας και το μην παίρνεις θέση για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη χώρα αποτελεί πρώτης τάξεως διαβατήριο για να πριμοδοτηθείς από τα συστημικά ΜΜΕ. Έτσι και αλλιώς έτσι «γίνονται» όλα πια, ψηφιακά και επικοινωνιακά. Το πόσο όμως θα προχωρήσει αυτό το μοντέλο πολιτικής καριέρας μένει να φανεί, ειδικά σε έναν αγώνα κομματικής προεδρικής εκλογής σε έναν πολιτικό οργανισμό σε έντονη κρίση.

Χτες, Παρασκευή 14 Ιουλίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε και αυτός την υποψηφιότητα του και προσπάθησε να παρουσιάσει μια πολιτική τοποθέτηση που να είναι πιο κοντά στο πολιτικό στίγμα της Ομπρέλας, προς τα «αριστερά» και συγχρόνως έκανε ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Κατά τα άλλα απέφυγε και αυτός, όπως και η Έφη Αχτσιόγλου, να δώσει μια σαφή ερμηνεία για την κρίση που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογική καταβαράθρωσή του. Είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς τους έχει βρει αλλά παρόλα αυτά τα κομματικά μαχαίρια έχουν βγει και είναι ανεξέλεγκτα.

Σήμερα, Σάββατο 15, και αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου, θα γίνει η κεντρική επιτροπή του κόμματος όπου θα παρουσιαστεί προς έγκριση το χρονοδιάγραμμά των διαδικασιών εκλογής του προέδρου. Η πρόταση προβλέπει τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου εντός του Αυγούστου και την εκλογή προέδρου στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου. Στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και ο Νίκος Παππάς ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα πάρει μέρος και θα μιλήσει στην κεντρική επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας και το αν και πότε θα αναγγείλει την υποψηφιότητα ο Παύλος Πολάκης.

Βέβαια το πιο μεγάλο ερωτηματικό φαίνεται να είναι, αν και αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί ιδιαίτερα την ηγετική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, το πόσοι θα ψηφίσουν για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αφού η προσέλευση της προηγούμενης φοράς ήταν 120.000 μέλη, ένα νούμερο που μοιάζει απλησίαστο αυτή τη στιγμή. Οψόμεθα…

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!