Στις 9 Φεβρουαρίου θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ράτσας Πόιντερ, που τον καταδίκασε σε αργό θάνατο αφού τον είχε να ζει αλυσοδεμένος χωρίς τροφή και νερό σε ιδιόκτητο χώρο σε περιοχή της πόλης των Τρικάλων.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της βαριάς κακοποίησης που βίωνε καθημερινά το άτυχο ζώο, ενημέρωσαν στις 8 Αυγούστου 2014 τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», ζητώντας την παρέμβασή τους, ώστε να το σώσουν από τα χέρια του ασυνείδητου ιδιοκτήτη του.

Την ίδια ημέρα οι εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και η εικόνα που αντίκρισαν τους σόκαρε και τους εξόργισε ταυτόχρονα. Βρήκαν ένα ετοιμοθάνατο κυνηγόσκυλο εμφανώς υποσιτισμένο να κείτεται ανήμπορο μέσα στις λάσπες και γύρω του να υπάρχουν πεταμένες φραντζόλες για φαγητό.

Οι εθελοντές απελευθέρωσαν το δύστυχο ζώο από τα δεσμά της αλυσίδας του, το τύλιξαν προσεκτικά σε μια ζεστή κουβέρτα και το μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο της περιοχής. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι έπασχε από αναιμία, υποθερμία και ασιτία εξαιτίας της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί από τον ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο σκυλάκος είχε μπει σε ορό για να μπορέσει να ανακάμψει, όμως τελικά δεν άντεξε και την επόμενη ημέρα κατέληξε.

Δυστυχώς, όσοι γνώριζαν την κακοποίηση που βίωνε εδώ και καιρό ο σκύλος εξαιτίας του ασυνείδητου ιδιοκτήτη του ενημέρωσαν αργά τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», οι οποίοι παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν άμεσα, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Ο Σύλλογος κατέθεσε στις 9 Αυγούστου 2014 καταγγελία εις βάρος του ανεύθυνου ιδιοκτήτη του σκύλου στο Α.Τ. Τρικάλων και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 9 Φεβρουαρίου 2016 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων.

Πέρα όμως από την έκβαση της δίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων οφείλει να επιβάλει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου. Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 ορίζει ξεκάθαρα την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία της τάξης των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Μην κλείνετε τα μάτια όταν γίνεστε μάρτυρες κακοποίησης και βασανισμού αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων. Η άμεση παρέμβαση και καταγγελία μπορούν να σώσουν ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και ο δράστης να τιμωρηθεί, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για παραδειγματισμό των υπόλοιπων επίδοξων δραστών – βασανιστών ζώων.

 

www.istoriesadespoton.gr

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!