Ομάδα εθελοντών «Αlex»

Η Oμάδα Eθελοντών «Alex» που αποτελείται από πέντε φοιτητές, διοργανώνει τη δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα» το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, στις 4μ.μ. στο Μοναστηράκι με στόχο να συγκεντρωθούν τροφές για τις ανάγκες σίτισης των σκύλων και γάτων που ζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η Παναγιώτα Θεολογίτου, η Βάννα Κουρουκλάτου, ο Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης, ο Γιάννης Αξιώτης και ο Παναγιώτης Νιφόρος δημιούργησαν αυθόρμητα την εθελοντική ομάδα με την ονομασία «Alex» για να τιμήσουν έναν φίλο τους που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερις μήνες.

Η πρώτη τους δράση ήταν στις 19 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώνοντας με τη στήριξη της Ομάδας «Γέφυρα» την εκδήλωση «Βοηθώντας τους άστεγους στην Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρβάκειο Αγορά. Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με την πολύτιμη προσφορά τους σε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, βοηθήθηκαν πολλοί άστεγοι συνάνθρωποί μας.

Όπως οι αδέσποτοι άνθρωποι έτσι και τ’ αδέσποτα ζώα έχουν τις ίδιες ανάγκες για να καταφέρουν να επιβιώσουν στη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου. Έτσι, οι 5 φοιτητές μέλη της Oμάδας Eθελοντών «Alex» πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν τη δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα» παρακινώντας τους συμπολίτες τους να ταΐσουν έστω κι ένα ζώο του δρόμου.

Η Παναγιώτα Θεολογίτου, μέλος της Oμάδας, μιλώντας στις Ιστορίες Αδέσποτων ανέφερε: «Αγαπάμε πολύ τα ζώα. Οι γονείς μας κι εμείς ταΐζουμε ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων στον Πειραιά. Κάθε μέρα ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι παρατάνε αβοήθητα τα κατοικίδιά τους στον δρόμο. Πολλά από εκείνα δεν έχουν ζήσει ποτέ στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν και η πλειοψηφία να έχει τραγική κατάληξη. Έτσι σκεφτήκαμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να έρθει μαζί μας να τους παρέχουμε τροφή και νερό. Ίσως κάποια από αυτά τα ζωάκια σωθούν. Ένας μόνο άνθρωπος να αποφασίσει να πάρει στο σπίτι του ένα αδέσποτο είναι πολύ σημαντικό».

Όπως επισημαίνει η κυρία Θεολογίτου, ο στόχος της Oμάδας Eθελοντών «Alex» είναι να παρακινήσει κόσμο να δει πώς είναι ο εθελοντισμός. «Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πώς είναι να προσφέρεις. Από περιέργεια και μόνο να έρθει κάποιος μπορεί να το ζήσει. Να μιλήσει σ’ έναν άστεγο, να γεμίσει ένα μπολ με νερό για ένα αδέσποτο, να δωρίσει σ’ ένα παιδί ένα παιχνίδι. Απλές πράξεις, μεγάλη σημασία. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όπως μπορούμε. Μια κίνηση να αλλάξεις τον δικό σου κόσμο για να δεις αλλαγή σε όλο τον κόσμο. Εμείς είμαστε εδώ για να γίνουμε καλύτεροι, να μάθουμε, όπως και όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό. Μαζί μπορούμε. Μαζί τα κάνουμε όλα».

Η λίστα με τα προϊόντα που μπορείτε να προσφέρετε βοηθώντας στην πράξη τ’ αδέσποτα ζώα είναι:

– Τροφές για σκύλους (ξηρά τροφή, κονσέρβες κλπ.)

– Τροφές για γάτες (ξηρά τροφή, κονσέρβες κλπ.)

– Νεράκια

– Μπολάκια (κυρίως πλαστικά)

 

 

Σχόλια

Exit mobile version