Αρχική πολιτική παραπολιτική Μια ωραία ατμόσφαιρα…

Μια ωραία ατμόσφαιρα…

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 10: A homeless man sleeps under an American Flag blanket on a park bench on September 10, 2013 in the Brooklyn borough of New York City. As of June 2013, there were an all-time record of 50,900 homeless people, including 12,100 homeless families with 21,300 homeless children homeless in New York City. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Σε μια στιγμή μουσική και αναγγελία ότι εισέρχονται ο κύριος και κυρία Μπάιντεν και ο κύριος και κυρία Μητσοτάκη. Όλοι σηκώνονται όρθιοι. Πρώτος παίρνει τον λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος που αρχίζει με το «Χριστός Ανέστη» και τελειώνει με το «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Αμερική». Μετά παίρνει τον λόγο η οικοδέσποινα κ. Μπάιντεν που καλείς τις δύο κόρες Μητσοτάκη, Σοφία και Δάφνη, να σηκωθούν όρθιες ώστε να χαιρετίσουν κι αυτές με τον τρόπο αυτό τη γιορτή. Μετά η ίδια καλεί τον κ. Μπάιντεν. Αυτός ξεκινά με τα σαχλά αστεία του, πρώτα με τον σταυρό που κάνει ελληνορθόδοξα αν και ρωμαιοκαθολικός ο ίδιος (γέλια) και μετά επαναλαμβάνει τα σαχλά αστεία περί Μπαϊντενόπουλος ή Μπαϊντενάκης. Όλα αστειάκια. Μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός μας και κυριάρχησε με τις παρομοιώσεις του και τα λόγια του. Μεσολόγγι, Πλάτωνας, «οι δύο δημοκρατίες μας» κι άλλα τέτοια. Α, έβαλε και ολίγο αντι-αναθεωρητισμό, χωρίς να παραλείψει τον δαίμονα του λαϊκισμού. Ρίγος, συγκίνηση, χειροκροτήματα. Ωραίο το πάρτι μπροστά στους καλεσμένους… Το ζεύγος Μπάιντεν έδωσε τον τόνο (και την πλάκα).

Η μεγαλύτερη πλάκα όμως ήταν οι διθύραμβοι για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ που ακούγονται ακόμα στην Αθήνα από τα παπαγαλάκια…

 

Δ.Τ.

Σχόλια

Exit mobile version