Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ.570)

Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ.570)

Αχ, αυτές οι Πλατείες, ακόμη μας ταλαιπωρούν!

Επιφανής αρθρογράφος (ο ίδιος δηλώνει… financial artist) του έγκυρου ηλεκτρονικού ΜΜΕ capital.gr αναφέρθηκε στην πιθανότητα πολιτικών ανακατατάξεων λόγω του «κινήματος των ανεμβολίαστων», το οποίο αποκαλεί «το τρίτο κόμμα που δεν μετράνε οι δημοσκοπήσεις». Κι αμέσως μετά άρχισε να παραληρεί: «Πάνω-κάτω πρόκειται για τους ίδιους κοινωνικοπολιτικούς “χώρους” που πρωτοστατούσαν πριν μια δεκαετία περίπου στην “Πάνω” και “Κάτω” Πλατεία Συντάγματος εναντίον των μνημονίων… περιθωριακές ομάδες οι οποίες προέρχονταν από δύο άκρα… κοινοί παρονομαστές του αντιεμβολιαστικού κινήματος, όπως ακριβώς συνέβη και με το αντιμνημονιακό».

Δυστυχώς, δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για το πρόβλημα το οποίο οι καταραμένες Πλατείες είχαν εντοπίσει με το μπρουτάλ πλην εύστοχο σύνθημα «Αλήτες-Ρουφιάνοι-Δημοσιογράφοι». Αφήστε που, κι αν υπήρχε σχετικό εμβόλιο, ο financial artist (θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου) θα θεωρούσε ότι δεν τον αφορά. Ίσως και να γινόταν… αντιεμβολιαστής.

Γ.Α.

«Εξαιτίας του πολέμου στην Αιθιοπία, οι ασθενείς πεθαίνουν στο νοσοκομείο Άιντερ λόγω έλλειψης φαρμάκων και περίθαλψης. Οι γιατροί αδυνατούν να βοηθήσουν τους ασθενείς». Σκίτσο του Κάρλος Λατούφ.

Μύθος και οι αριστεροί Βίκινγκς

Θυμάστε που η Δανία, αυτή η πολιτισμένη και σούπερ politically correct χώρα, είχε αποφασίσει να κατάσχει τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας που τυχόν είχαν πάνω τους οι πρόσφυγες ώστε να καλύψει το κόστος της «φιλοξενίας» τους; Πού να το θυμάστε… Άλλωστε τότε κυβερνούσε η κακιά Δεξιά του Ράσμουσεν, ενώ τώρα οι Δανοί έχουν πρωθυπουργό τη γυναίκα και σοσιαλδημοκράτισσα Φρέντερικσεν. Η οποία μάλιστα στηρίζεται στη Βουλή από την Αριστερά. Αυτή λοιπόν η προοδευτική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να… νοικιάσει κελιά για αλλοδαπούς κρατούμενους στο Κόσοβο! Ούτε ο Ράσμουσεν δεν είχε τολμήσει να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Αλλά η σκανδιναβική Κεντροαριστερά (μαζί και τα αριστερά δεκανίκια της, να μην τα αδικούμε) ήταν πάντα καινοτόμα. Είθε οι Κοσοβάροι σύντροφοι να κάνουν μια καλή τιμή, και να κλείσει το ντιλ.

Ε.Φ.

Και, χραααπ, του πήραν το κεφάλι…

Μιλώντας στη βουλή για τους θανάτους ασθενών διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, ο Κουρουμπλής είπε: «Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ό,τι και να κάνετε, είστε υπόλογοι για αυτό που συντελείται. Πέθαναν άνθρωποι άδικα. Το κατανοείτε;». Και άνοιξαν οι ουρανοί: ο πρόεδρος της βουλής του έβαλε πρόστιμο, ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε και διέταξε τηλεφωνικά τη διαγραφή του. Η πλάκα είναι ότι λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε «να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ, και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους». Ε, δεν τον είπε και δολοφόνο όπως έκανε ο άξεστος Κουρουμπλής. Διότι άλλο να έχεις ανδρωθεί πολιτικά στην πασοκική πλέμπα, κι άλλο να έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην ανανεωτική αριστερά. Εξάλλου, τώρα που ξαναφτιάχνεται το ΠΑΣΟΚ, οι… ριψάσπιδες πρώην πασόκοι χάνουν το ειδικό τους βάρος. Ίσως και να γίνονται εμπόδιο σε μελλοντικές συνευρέσεις. Άρα; Χατζάρα!

Μ.Μ.

Σχόλια

Exit mobile version