Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (φ. 548)

Και διηγώντας τα να κλαις… (φ. 548)

Λαδάκι στους ψηφοφόρους

Ό,τι προετοιμάζονται για εκλογές, τις κάνουν δεν τις κάνουν, είναι σίγουρο. Όχι μόνο γιατί έχουν επενδύσει πάρα πολύ στην «επικοινωνία», αλλά και γιατί προωθούν παροχές, όπως το εξαγγελθέν από τον Βορίδη πριμ για τους δημόσιους υπάλληλους. Η αντιπολίτευση δεν μιλάει και τους εγκαλεί ο Νότης Παπαδόπουλος, διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Καθημερινής, γράφοντας, ότι αφήσανε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να παλεύουνε με το θάνατο στα νοσοκομεία μέρα νύχτα με λιγοστά μέσα και με τραγικά ελάχιστη αποζημίωση, αλλά «καταλαβαίνουμε βεβαίως ότι και αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την εκλογική πελατεία της – 600 χιλιάδες ψήφοι είναι αυτές και υπερδιπλάσιες αν μετρήσει κανείς τις οικογένειές τους».
Γιώργος Πιπεράκης

Κάνανε τους κουφούς

Τους τηλεφωνούσαμε μέχρι τις τρεις το πρωί ότι σε ένα νέο μαγαζάκι στη Χαριλάου Τρικούπη που πουλάει καφέδες στους περαστικούς είχαν στήσει πάρτι από τις επτά το απόγευμα με ντι-τζέι που έπαιζε μουσική εκκωφαντικά για να χορεύουν κάποιοι αγκαλιασμένοι και πιωμένοι. Καμία σημασία. Το τμήμα δεν είχε προσωπικό μας είπε ο τηλεφωνητής και το 100 κατέγραφε τις κλήσεις από τη γειτονιά, αλλά κανένας δεν εμφανιζόταν για μια σειρά παραβάσεις (ωράριο, μέτρα κόβιντ, κοινή ησυχία, ηχορύπανση, κλείσιμο πεζοδρομίου και δρόμου κ.λπ.). Την άλλη μέρα, όμως, μάθαμε, ότι στα καφέ της Μεσολογγίου που συχνάζουν μια χαρά παιδιά απ’ όλη την Αθήνα, την πέσανε οι αστυνόμοι και σύρανε τους ιδιοκτήτες στο αυτόφωρο για… συνωστισμό. Αυτό που δεν ξέραμε όταν τηλεφωνούσαμε ήταν ότι το «μαγαζάκι» που ανενόχλητο έκανε σαματά επί δεκάωρο, το έχουν κάτι μαφιόζοι, προφανώς «φίλοι» του Σώματος.
Ηλίας Βασιλάρης

Άλλοι τα καίνε κι άλλοι τα λιώνουν

Έντεκα βιβλία μου, στις εκδόσεις Γαβριηλίδη, έγιναν πολτός… Θλίβομαι, αλλά πεισμώνω: δεσμεύομαι δημοσίως να γράψω ένα βιβλίο για τα χαμένα βιβλία…» έγραψε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης για την απόφαση της Τράπεζας που έκανε κατάσχεση χιλιάδων βιβλίων των εκδόσεων Γαβριηλίδη μετά το θάνατο του Σάμη κι αντί τουλάχιστον να τα εκποιήσει ή να τα χαρίσει σε βιβλιοθήκες, τα έλιωσε! Κι άλλοι αντιδράσανε, αλλά πολλοί δεν μπήκαν καν στον κόπο. Μήπως είναι η μόνη βαρβαρότητα στην εποχή της βαρβαρότητας;
Αντιγόνη Φάμπα

Σχόλια

Exit mobile version