Προϋπηρεσία

Πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, επικεφαλής επί δεκαετίες και ιδρυτής του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, σε συνέντευξή του δηλώνει την πρόθεσή του να «παραμείνει στο πλευρό των πολιτών». Μετά την αποστράτευσή του λοιπόν, και ενώ απολαμβάνει μεγάλη αναγνώριση  για το έργο που προσέφερε τόσα χρόνια, ανακοινώνει τη δημιουργία Ινστιτούτου που θα δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου. Φεύγοντας από το σώμα ο 54χρονος αξιωματικός, δεν θα έχει καμία πρόσβαση άραγε στα στοιχεία που επεξεργαζόταν από το 1995; Ή δεν θα έχει την άνεση να ζητάει διάφορες χάρες και εξυπηρετήσεις από το κτίριο της ΓΑΔΑ; Και ποιος θα χρειαζόταν τις υπηρεσίες ενός τέτοιου Ινστιτούτου; Απλά κακοπροαίρετα ερωτήματα…

Κ.Τ.

 

Διεθνισμός

Ωραία η συγκέντρωση των μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Καμιά 50αριά άτομα μαζεύτηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για το τείχος του Τραμπ. Το έξτρα κομμάτι που θα χτίσει αυτός ντε, το κακό, αφού το υπόλοιπο του Ομπάμα και των προηγούμενων δεν ήταν άσχημο… Έτσι είναι, αν δεν μπορείς να πεις τίποτα για όσα γίνονται στη χώρα σου, το ρίχνεις στον «διεθνισμό». Κάπως πρέπει να δικαιολογήσεις την πολιτική σου ύπαρξη. Δεν μάθαμε αν έκαψαν και τα ΦΕΚ των διορισμών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας…

Γ.Π.

 

Θεομπαίχτες

Ένα άλλο σκηνικό την ίδια μέρα, θεωρήθηκε «σουρεάλ», αλλά οι πρωταγωνιστές του είχαν πολύ σοβαρότερο κίνητρο. Οπαδοί της ΑΕΚ άνοιξαν πανό έξω από το κοινοβούλιο και κυνηγήθηκαν από τα ΜΑΤ. Αιτία τα 20 χρόνια φυλακή σε μοναχούς της μονής Εσφιγμένου για τις «ιερές μολότοφ». Δεν με ενδιαφέρει τι είναι οι συγκεκριμένοι και τι εκπροσωπούν, αλλά εδώ έχουμε ακόμα ένα κακό προηγούμενο με «κυβέρνηση Αριστεράς». Δεν μπορεί να μπαίνει φυλακή μια ζωή κάποιος γιατί πέταξε(;) μια μολότοφ. Η απόφαση μπορεί να αφορά μια «περίεργη» ιστορία, αλλά αφορά στους αυριανούς κοινωνικούς αγώνες. Η δε κυβέρνηση, όταν μπει κανένα πρόστιμο 50 ευρώ σε κάποιον επιχειρηματία πανηγυρίζει ότι πατάσσει τη διαπλοκή, αλλά στις περιπτώσεις τέτοιων αποφάσεων θυμάται ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη…

Γ.Π.

 

Λογική και ευαισθησία

Ένα ζευγάρι (εκτός γάμου) αποφασίζει να κάνει παιδί, ενώ η γυναίκα δεν έχει πάρει ακόμη διαζύγιο. Το παιδί παίρνει το επίθετο του πρώην συζύγου λόγω γάμου και παρόλο που και οι τρεις εμπλεκόμενοι (γυναίκα, άντρας και πρώην) συμφωνούν για το ποιος είναι ο πατέρας και το καταθέτουν, το σχετικό δικαστήριο τους υποχρεώνει να προσκομίσουν εξέταση DNA. Όχι όμως από δημόσιο νοσοκομείο που στοιχίζει 90 ευρώ (παρά τις εκκλήσεις της δικηγόρου για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση), αλλά από ιδιώτη γιατρό, που ορίζεται από το Πρωτοδικείο βάσει κατάστασης πραγματογνωμόνων που διαθέτει. Το συνολικό κόστος είναι πάνω από 1.500 ευρώ (500 το αρχικό δικαστήριο, 500 η εξέταση και 500 να την καταθέσεις!) και δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης του συγκεκριμένου γιατρού από άλλον. Ο γιατρός που έχει οριστεί όμως, έχει μετεγκατασταθεί μόνιμα στην Αμερική και για ν’ αποδειχθεί αυτό, το άτυχο ζευγάρι πρέπει να πληρώσει κι άλλο δικαστήριο, γιατί το Πρωτοδικείο δεν ενημερώνει τις λίστες του με αποχωρήσεις, θανάτους κ.λπ. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το παιδί είναι 7 ετών και με λάθος επίθετο. Ουδέν σχόλιον.

Ν.Φ.

 

Το πρωινό ξύπνημα;

Τελικά, αποφασίστε τι είναι τρομοκρατία. Η μισθωτή σκλαβιά; Η ανεργία; Η μαύρη εργασία; Η ίδια η εργασία; Τα «μαύρα» συνθήματα γίνονται όλο και πιο αντιφατικά, έως και γελοία. Θυμίζουν το μεταφυσικό του στρατού: «Ζητώ ακρόαση θεού και αλλαγή πλανήτη…». Διαβάζω στον τοίχο απέναντι: «Τουρίστρια στη δουλειά, λούφα στο στρατό, εμείς δεν πολεμάμε για το αφεντικό». ΟΚ, σωστό κι αυτό, υπάρχει επίσης και το «Πάει – δεν πάει, ο ΠΑΟΚ σας #@^άει»…

Χ.Ξ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!