Αποκαλύψεις στην υπόθεση των «Πέντε της Κούβας»

Σε μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις αρχές Ιουνίου στην Εθνική Λέσχη Τύπου της Ουάσιγκτον, την οποία παρακολούθησαν πολλά εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, αποκαλύφθηκαν καινούργια στοιχεία τα οποία έφερε στο φως η Εθνική Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Πέντε της Κούβας. Πρόκειται για τους πέντε Κουβανούς που εκτίουν μεγάλες ποινές φυλάκισης (από 15 χρόνια μέχρι δις ισόβια), εδώ και δέκα χρόνια, κατηγορούμενοι αδίκως για κατασκοπία. Δεν τους επιτρέπεται να δουν ούτε τα μέλη της οικογένειάς τους.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Αρχές των ΗΠΑ χρημάτισαν με χιλιάδες δολάρια δημοσιογράφους του Μαϊάμι που εργάζονταν σε μεγάλης απήχησης Μέσα για να δημοσιεύουν εμπρηστικά ρεπορτάζ για την Κούβα και τους πέντε Κουβανούς, κατά τη διάρκεια της διωκτικής διαδικασίας. Στη συνέντευξη Τύπου αποκαλύφθηκαν ονόματα δημοσιογράφων , ποσά χρηματισμού και ειπώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμα σημειωματάρια με άρθρα και προπαγανδιστικό υλικό των υποτιθέμενα ανεξάρτητων δημοσιογράφων που ήταν κρυφά στις μισθολογικές λίστες της αμερικανικής κυβέρνησης.
Δικηγόροι μιας οργάνωσης για την αστική δικαιοσύνη έχουν καταθέσει αγωγή εκ μέρους της Επιτροπής αλληλεγγύης. Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι το Συμβούλιο Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων και Τύπου και η υπηρεσία του για την Κούβα παρακρατούν πληροφορίες που μπορούν να αποδείξουν πως είχαν εμπλακεί σε παραβάσεις του ομοσπονδιακού νόμου που απαγορεύει σ’ αυτή την Αρχή να εμπλέκεται σε προπαγανδιστικές δραστηριότητες.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!