Αρχική διεθνή Πολεμήστε να δοξαστούμε!

Πολεμήστε να δοξαστούμε!

Υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Βουκουρέστι διήμερη σύνοδος κορυφής της πρωτοβουλίας «Τρεις Θάλασσες» (Βαλτική-Αδριατική-Μαύρη Θάλασσα). Σ’ αυτήν συμμετέχουν μια ντουζίνα κράτη μέλη της Ε.Ε.: Αυστρία, Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία – συν η Μολδαβία και η Ουκρανία.

Φυσικά ο Ζελένσκι δεν έχασε την ευκαιρία για τη νιοστή ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες ότι «η Ρωσία επιτίθεται στις Τρεις Θάλασσές μας» (μέχρι την Αδριατική έφτασε η χάρη του!).

Οσονούπω στην πρωτοβουλία θα ενταχθεί και η Ελλάδα – διότι ας πάει και το παλιάμπελο του Αιγαίου, όμως για την Αδριατική, όλα κι όλα, θα γίνουμε ολοκαύτωμα. Άλλωστε και ο Γιοχάνις τόνισε ότι προέχει η άμυνα απέναντι στην επιθετική Ρωσία…

Στην πράξη βέβαια η Ρουμανία ακολουθεί το δόγμα «πολεμήστε εσείς, να δοξαστούμε εμείς»: για παράδειγμα, παρόλο που προβάλλεται ως διάδρομος για 22.500.000 τόνους ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, τα ουκρανικά σιτηρά δεν εισάγονται στη Ρουμανία, ώστε να μην πληγεί η εγχώρια παραγωγή! Πάντως στη διήμερη σύνοδο κορυφής της ρουμανικής πρωτοβουλίας συμμετείχε και ο Τζον Κέρι, απεσταλμένος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για… το κλίμα. Οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε (αν)ήσυχοι.

Σχόλια

Exit mobile version