Αρχική αρχείο στηλών ιστορίες αδέσποτων ΠΦΠΟ ενάντια στην αίτηση του Βόλου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

ΠΦΠΟ ενάντια στην αίτηση του Βόλου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Την απόρριψη της αίτησης του Δήμου Βόλου για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) σε επιστολή της που απέστειλε στην αρμόδια Επιτροπή του προγράμματος European Capitals Culture-Creative Europe, μεταφέροντάς της αναλυτικά τις παράνομες ενέργειες της δημοτικής Αρχής εις βάρος των αδέσποτων ζώων που δεν αρμόζουν με τον πολιτισμό που θέλει να προβάλλει προς τα έξω η πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η ΠΦΠΟ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι επειδή οι εικόνες φρίκης στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου και η πρακτική της Δημοτικής Αρχής δεν παραπέμπουν σε πολιτισμό αλλά σε σκοταδισμό, είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς την πόλη του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και γι’ αυτό ζητά τον αποκλεισμό της από μια τέτοια τιμητική διάκριση.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ έχει ως εξής:

«Όντας η μεγαλύτερη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία της Ελλάδας κι εφόσον έχει περιέλθει σε γνώση μας ότι ο Δήμος Βόλου έχει υποβάλει στην Επιτροπή σας αίτηση υποψηφιότητας για να ανακηρυχτεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Εδώ και ένα χρόνο η κοινή γνώμη της χώρας μας και η τοπική κοινωνία του Βόλου συγκλονίζεται από τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής του Βόλου κατά των ζώων.

Η δημοτική Αρχή Βόλου παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση την ελληνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων με τρόπο προκλητικό, και είναι απολύτως υπεύθυνη για το κολαστήριο και τόπο βασανισμού, που έχει μετατραπεί το δημοτικό κυνοκομείο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ζώα αποστεωμένα, κουφάρια νεκρών σκύλων, αλληλοσπαραγμοί, θάνατοι σωρηδόν από ασθένειες συνιστούν τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής Αρχής, εις βάρος των ζώων, με ταυτόχρονη απαξίωση των Οργανώσεων Προστασίας τους που διαμαρτύρονται σε όλη τη χώρα για την αθλιότητα του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να δείτε εικόνες φρίκης και ρεπορτάζ γύρω από τα όσα άθλια συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου.

Επειδή οι εικόνες αυτές και η πρακτική της δημοτικής Αρχής δεν παραπέμπουν σε πολιτισμό αλλά σε σκοταδισμό, μας είναι αδύνατον να φανταστούμε την πόλη του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και γι’ αυτό ζητάμε τον αποκλεισμό της από μια τέτοια τιμητική διάκριση.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου εκπίπτει του αξιώματός του, μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, για ποινικές αξιόποινες πράξεις, ενώ εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις στα ελληνικά δικαστήρια, εις βάρος του.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι ισχυρή ένδειξη του πολιτιστικού επιπέδου μιας πόλης· στη δε όμορφη πόλη του Βόλου καταπατώνται από τη Δημοτική Αρχή κατά τρόπο βάναυσο στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, προστασίας και επιβίωσης των ζώων.

Ας μην επιβραβεύσει η Επιτροπή σας τη στάση αυτή της δημοτικής Αρχής του Βόλου».

Σχόλια

Exit mobile version