Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ. 593)

Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ. 593)

Έ-Έ-Έρχεται

Ποιος; Ο γερμανός καγκελάριος Σολτς. Πού; Στη Θεσσαλονίκη. Πότε; Την επόμενη Παρασκευή. Γιατί; Για να… διανυκτερεύσει: το πρωί της Παρασκευής πάει Κόσοβο, το μεσημέρι Σερβία, το βράδυ Θεσσαλονίκη, και το επόμενο πρωί συνεχίζει για Σκόπια, και μετά Σόφια. Θα έφερνε μαζί και τα γερμανικά υποκατάστατα των τεθωρακισμένων που χαρίζουμε στην Ουκρανία, αλλά είναι λιγουλάκι ταλαιπωρημένα και δεν πρόκανε να τα περάσει κι από σέρβις.

Γ.Α.

 

Δεν πειράζει

Παρεμπιπτόντως, αυτό το γερμανικό σέρβις φαίνεται να έχει προβλήματα. Πολωνοί και άλλοι που έκαναν την ίδια συμφωνία με τους Γερμανούς διαμαρτύρονται ότι από βδομάδα σε βδομάδα τους πάει ο κύριος Σολτς… Κι όχι τίποτ’ άλλο, απειλούνται άμεσα από τους Ρώσους. Ευτυχώς εμείς δεν απειλούμαστε από κανέναν, κι έτσι δεν μας πειράζει η οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Γ.Α.

 

Γαργάρα

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος χρωστάει μεγάλη χάρη στον Ορμπάν. Ο οποίος, εκεί που οι λοιποί εταίροι νόμισαν ότι ξεμπέρδεψαν εξαιρώντας την Ουγγαρία από τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ξαναμπλόκαρε την απόφαση απαιτώντας να μην επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο Πατριάρχη. Το κατάπιαν και αυτό οι εταίροι, κι έβγαλαν τον Κύριλλο από τη μαύρη λίστα. Έτσι γίνονται οι δουλειές, αλλά μην το πείτε στους δικούς μας και στενοχωρηθούν.

Μ.Μ.

 

Θαυμάστε παλικάρια!

Οι Ράμπο του Ουβάλντε, τα περίφημα SWAT αυτής της πόλης του Τέξας, που σπέρνουν φόβο και τρόμο στους παρανομούντες (δείτε και κάνα αμερικάνικο σίριαλ ντε!), διέπρεψαν για μια ακόμη φορά. Στη διάρκεια της τραγικής μαζικής δολοφονίας στο δημοτικό σχολείο της πόλης, περίμεναν όχι ένα λεπτό, ούτε δύο, αλλά μία ολόκληρη ώρα έξω από το σχολείο στο οποίο είχε εισβάλει ο ένοπλος 18χρονος και δολοφονούσε ένα-ένα τα παιδιά και τις δασκάλες. Γιατί περίμεναν; Επειδή, λέει, ο ένοπλος μπορεί να τους πυροβολούσε! Άσε που περίμεναν και ενισχύσεις, διότι ήταν… μόνο 20! Εν τω μεταξύ οι γονείς, τρελαμένοι, τους παρακαλούσαν να σώσουν τα παιδιά τους. Αλλά όλα κι όλα, οι γονείς παραβίαζαν έτσι το πρωτόκολλο. Οπότε τα παλικάρια των SWAT, μια και δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν, έβαλαν χειροπέδες, χτύπησαν με τέιζερ και ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους γονείς. Την ίδια ώρα μέσα στο σχολείο ο ένοπλος, ανενόχλητος, σκότωνε, σκότωνε… Ε, θα διαταχθεί καμιά ΕΔΕ, που πιθανότατα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ράμπο του Ουβάλντε χρειάζονται περισσότερα όπλα, και μερικούς ακόμη νέους συναδέλφους. Κι οποιανού αρέσει.

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version