Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ.566)

Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ.566)

Αφοπλιστική ειλικρίνεια

Στη Λιβύη υποτίθεται ότι επήλθε συμφωνία ειρήνευσης, που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εκλογών. Πώς όμως να ειρηνεύσει η ανατιναγμένη χώρα όταν τα ξένα όρνια που τη διέλυσαν κι εξακολουθούν να την αιματοκυλούν (είτε δι’ αντιπροσώπων είτε απευθείας) δεν έχουν συμφωνήσει στη μοιρασιά; Το πιο τραγελαφικό επεισόδιο ήταν η επίσημη ανακοίνωση της «Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής», η οποία εξηγούσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι απέρριψε την υποψηφιότητα του γιου του Καντάφι επειδή… μια ένοπλη ομάδα που ελέγχει την πόλη Ζαουίγια απείλησε ότι, σε περίπτωση που γίνει δεκτή, θα κάψει τα εκλογικά τμήματα! Αν δεν τα βρουν τα ξένα όρνια μεταξύ τους, εκλογές δεν γίνονται. Κι αν τα βρουν (προσωρινά έστω) και γίνουν εκλογές, θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Γ.Α.

 

Ένα ανορθόγραφο πανό, με ένα ολιγόλογο αίτημα, μια φωτογραφία, μια ημερομηνία και ζωγραφισμένη μια καρδιά. Πίσω, καμιά δεκαριά ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Συμπολίτες Β΄ κατηγορίας, Ρομά. Είχαν στηθεί τη μέρα της πορείας του Πολυτεχνείου στη Σταδίου, κοντά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, και ζητούσαν «ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ». Για τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Πέραμα από τους αυτόκλητους σερίφηδες –δικαστές μαζί κι εκτελεστές– των μηχανοκίνητων ομάδων της ΕΛ.ΑΣ. Ίσως η ανορθόγραφη κραυγή τους να αποτέλεσε μια από τις πιο αυθεντικές στιγμές της φετινής πορείας…

Δεν λυγίζει

Ανάρτηση στο facebook του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου που, από τότε που αποκάλυψε τη χρήση καρκινογόνων ουσιών σε ιχθυοκαλλιέργειες, αντιμετωπίζει βιομηχανία δικαστικών διώξεων:

Πριν από λίγο η εισαγγελέας Ηγουμενίτσας πρότεινε την αθώωσή μου, όπου και δέχτηκε η πρόεδρος, μιας και το άρθρο στη δικογραφία δεν ίσχυε για τις κατηγορίες που δικαζόμουν. Μέσα σε ένα μήνα έχω τρέξει 7.000 ευρώ σε δικαστήρια. Όποιον δεν μπορούν να τον σπάσουν ψυχικά με απειλές φυλάκισης, προσπαθούν να τον νικήσουν με το χρήμα τους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κοινωνία που στηρίζει αυτόν τον αγώνα, που δεν είναι δικός μου, αλλά δικός μας. Τα χαιρετίσματά μου σε όποιον μάχεται από τη μια άκρη της γης έως την άλλη ενάντια στη λεηλασία των λαών και της φύσης από τα παγκόσμια τέρατα που λέγονται πολυεθνικές. Ελπίζω να μην στεναχωρέθηκαν η Βασιλική Οικογένεια του Άμπου Ντάμπι και τα golden boys της Amerra Capital, που κατέχουν την «Andromeda Ιχθυοκαλλιέργειες», επειδή δεν φυλακίστηκα…

Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος

 

 

 

 

Ζακέτα να πάρουν

Η Βρετανία θα στείλει ένα τάγμα μηχανικού στα πολωνολευκορωσικά σύνορα «για να φτιάξουν δρόμους, πόστα ελέγχου και παρατηρητήρια», δήλωσε χθες ο Μπεν Γουάλας, υπουργός Άμυνας της Αυτής Μεγαλειότητος. Έτσι αδειάζει και τους Γερμανούς και λοιπούς εταίρους της Βαρσοβίας, που δεν νιώθουν και πολύ πρόθυμοι να αρπαχτούν στα σοβαρά για χάρη της με την αντίπαλη πλευρά. Κατά τα άλλα, επί «παλαιάς» αποικιοκρατίας, των στρατευμάτων προηγούνταν οι εκπολιτιστές ιεραπόστολοι. Τώρα το Λονδίνο, που παριστάνει ότι ξανάγινε βρυχώμενος λέων, ξεκινά για τον… Τρίτο Παγκόσμιο εναντίον του «πουτινικού ολοκληρωτισμού» με τάγμα μηχανικού, κι έχει ο Θεός. Ζακέτα να πάρουν, κάνει ψοφόκρυο εκεί τέτοια εποχή.

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version