Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ. 551)

Και διηγώντας τα να κλαις… (Φ. 551)

Τζάμπα αγχωθήκατε βρε παιδιά…

Η Εφ.Συν. άργησε, αλλά τελικά τοποθετήθηκε επί της ουσίας για την πτώση της κεντροαριστερής κυβέρνησης Λεβέν στη Σουηδία μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής της Ακροδεξιάς και από το Αριστερό Κόμμα (αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι της αριστερής ανοχής προς τον «νεοφιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» ήταν η απόφαση του Λεβέν να βάλει τέλος στον κρατικό έλεγχο των ενοικίων, αφήνοντας την «αγορά» να τα διαμορφώσει…). Γράφει λοιπόν η καλή εφημερίδα: «Είναι βέβαιο πως το Κόμμα της Αριστεράς θα μετανιώσει πικρά στο μέλλον για τη στροφή της περασμένης εβδομάδας, και την ευκαιριακή συστράτευσή του με τις πιο συντηρητικές και ξενοφοβικές δυνάμεις της Σουηδίας». Η δε Αυγή μιλά για «πρωτοφανή καθαίρεση σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού» σε ένα κατά τα άλλα μπερδεμένο άρθρο (ο Λεβέν, λέει, «έχασε την εξουσία ύστερα από πρόταση δυσπιστίας του κόμματός του»…). Εν πάση περιπτώσει, τζάμπα αγχώθηκαν: οι ακροκεντροδεξιοί δεν τα βρήκαν, και ο Λεβέν ξαναπήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τώρα μπορεί να ρωτήσει την «αγορά», μπας και του επιτρέπει να πάρει πίσω την απόφαση για την «απελευθέρωση» των ενοικίων, ώστε να ξαναγίνουν χρήσιμοι ηλίθιοι οι αριστεροί και να επανέλθει η ακόμη πιο χρήσιμη κεντροαριστερή κανονικότητα.

Ε.Φ.

Τι να πουν; 

Ανεβαίνουν σαν βρεμένες γάτες οι Συριζαίοι βουλευτές στο βήμα για να μιλήσουν για τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη και για τα νομοσχέδια που σωρηδόν κατεβάζει η κυβέρνηση για ψήφιση. Αφού το ξέρουν ότι ό,τι και να πουν οι άλλοι θα τους προγκίξουν θυμίζοντάς τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει υπογράψει όλα. Από τη σύμβαση για τα 14 αεροδρόμια με την Fraport που προβλέπει ρητά την αξίωσή της για την καταβολή από το κράτος αποζημίωσης στην εταιρία για διαφυγόντα κέρδη (305 εκατ.!), με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την επαναφορά της εκτροπής του Αχελώου που επίσης εγκρίθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 1917. Ελληνικό, Ελληνικός Χρυσός, πλ. Εξαρχείων για μετρό κ.λπ., μια μεγάλη λίστα που ο ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφές του πρόσφερε στο πιάτο στη Νέα Δημοκρατία! Μόνο γιαούρτια δεν έχουν πέσει ακόμα…

Ελένη Μακρή

Του κόσμου το περίγελο

Ταιριάζει απόλυτα ο τίτλος του τραγουδιού του Άκη Πάνου στην ελληνική κυβέρνηση με πρωταγωνιστές κι αυτή τη φορά το από τερατογένεση δίδυμο Μενδώνη-Χρυσοχοΐδη. Σίγουρα θα μπουν στο βιβλίο Γκίνες για τις ασύλληπτες γκάφες τους, από το τσιμεντάρισμα της Ακρόπολης ως την πτώση του πίνακα του Πικάσο με φόντο την πινακίδα «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» που έχει γίνει top viral όχι μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως! Ο δε μπάτσος που είχε αναλάβει τον πίνακα τον κρατούσε σαν τελάρο απ’ το Μοναστηράκι!

Μιχάλης Πανσέληνος

Σχόλια

Exit mobile version