Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (φ.371)

Και διηγώντας τα να κλαις… (φ.371)

Έμμισθα σκουπίδια

Η φίλη μου η Ελένη δουλεύει σε σούπερ μάρκετ χωρίς ωράριο. Της τηλεφωνούν την παραμονή και της λένε «αύριο 10 με 6».

Η φίλη μου η Ελένη δουλεύει παρτ τάιμ ανασφάλιστη, υπογράφει χαρτιά που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο. Αν δεν υπογράψει δώρα, άδειες, θα την απολύσουν.

Η φίλη μου η Ελένη πήγε 4 μέρες διακοπές φέτος, στη Σουβάλα της Αίγινας. Αν δεν πήγαινε θα τρελαινόταν. Μένει με τη μάνα της, συνταξιούχο των 400ε. Η γριά έδωσε στη κόρη 100ε για τη Σουβάλα. Πήγε η φίλη μου η Ελένη, και νοίκιασε ένα δωμάτιο, 40ε το βράδυ και ξεκουράστηκε 4 μέρες, κοιμόταν… Μια μέρα μπήκε στη θάλασσα, αλλά ήταν κουρασμένη για να χαρεί το βυθό.

Και έχουμε τα έμμισθα σκουπίδια των Συριζαίων να κριτικάρουν το κορίτσι, την Ελένη.

Σοφία Λαμπίκη

 

Εξετάσεις σε σαθρό έδαφος

Δεν μπορεί να έχει κανείς ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη στους πρυτάνεις, αλλά θα ήταν και πολύ επιπόλαιο να τους αφήσει εκτός διαλόγου στην επικείμενη αλλαγή που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ειδικά όταν επισημαίνουν τα σφάλματα, τις αστοχίες και τις τρύπες. «Με το σύστημα των σημερινών πανελλαδικών εξετάσεων όσοι υποψήφιοι πετυχαίνουν είναι σχεδόν πάντοτε πολύ καλοί» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών∙ «πριν δώσεις βάρος στο εξεταστικό σύστημα, πρέπει να φτιάξεις το λύκειο» παρατήρησε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης «η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν επειδή δεν υπάρχουν δίδακτρα. Αναλογιστείτε το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται η μέση ελληνική οικογένεια για να υποστηρίξει τα τουλάχιστον τέσσερα έτη σπουδών του παιδιού της, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του» υπογράμμισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μεταξύ άλλων… Άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα σε βάρος της κοινωνίας;

Μαρίκα Ζήβα

 

Ανοσία Τσίπρα με Τσίπρα

Η περίφημη προεκλογική κατηγορηματική δήλωση Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ παίζεται και ξαναπαίζεται στο διαδίκτυο και μερικά ΜΜΕ, αλλά ο πρωθυπουργός έχει πει τόσα αντίθετα απ’ αυτά που κάνει με περισσό θράσος που είναι φανερό ότι έχει πάθει ανοσία στα λεγόμενά του! Φτωχοί ξεφτωχοί, ιδρύματα και καταφύγια ανέστιων και ανήλιαγων γέρων, παιδιών και αναπήρων, θα γονατίσουν στον κυνισμό και την απανθρωπιά μιας κυβέρνησης που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε οίκτο, ούτε συμπόνια! Στην εξουσία κι ας πεθάνουν όλοι! Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος πρέπει να πληρώσουν 95.000 ευρώ, το Χαμόγελο του Παιδιού 70.335 και το Άσυλο Ανιάτων 973.600! Αν πιάνουν οι κατάρες…

Ερρίκος Ελματζόγλου

 

Σίριαλ μπαλάφες

«Ο Μπαλάφας είναι αντάξιος του ονόματός του» είπε φωναχτά τις προάλλες ένα φίλος που παρακολουθούσε τις ειδήσεις σε ένα καφενείο στη Χαλκίδα παραφράζοντας κάτι αντίστοιχο που είχε γράψει το 1982 ο Σαββόπουλος για ένα συνάδελφό του καλλιτέχνη. Μόνο που τότε η φράση, όσο αιχμηρή κι αν ήταν, δεν αφορούσε έναν υπουργό που ο τρόπος που σκέφτεται, ενεργεί και εκφράζεται έχει άμεση επίπτωση στις ζωές μας. Και δυστυχώς, η ανοησία και η σαχλαμάρα αφθονεί σε τέτοιο σημείο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ο Μπαλάφας είναι πράγματι αντάξιος της κυβέρνησής του. Και μη χειρότερα, θεέ μου!

Ανέστος Αρβανίτης

Σχόλια

Exit mobile version