Αρχική πολιτική Φουντώνει η αντιπαράθεση

Φουντώνει η αντιπαράθεση

ΕΡΤ – ΝΕΡΙΤ – παλιά ΕΡΤ…

Η ποιότητα της ΕΡΤ προσμετρείται μόνο για ορισμένες εκπομπές και ορισμένα ντοκιμαντέρ. Τίποτα άλλο. Μαγαζί της κυβέρνησης πάλι και με χοντροκομμένο τρόπο. Τώρα πέφτουν παραιτήσεις. Ο 80χρονος διευθύνων σύμβουλος κ. Κωστόπουλος αναλαμβάνει και χρέη διευθυντή ενημέρωσης. Μαζί με τον Καλφαγιάννη ράβουν και δένουν στην ΕΡΤ τόσο, που ο Ν. Φίλης το αξιοποίησε στην αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Παππά: «Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το “μαύρο”. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση».

Η ΕΡΤ «κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων, διαπιστώνοντας ότι πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».

Φουντώνει η αντιπαράθεση και η φαγωμάρα.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Δύο παρατάξεις, ένα κόμμα, πολλές προσωπικές «στρατηγικές». Συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται ότι θα συζητήσει θέματα πολιτικής του κόμματος και της κυβέρνησης. Θα επικυρώσει υποψηφιότητες για τις περιφέρειες, θα εκλέξει νέα γραμματεία, θα είναι και η πρώτη του Σκουρλέτη μετά την τεράστια «αναβάθμισή» του.

Υπόγεια όμως, αλλά και φανερά ως ένα σημείο, θα προσμετρηθούν τα δύο στρατόπεδα που σχηματίζονται. Από τη μια οι προεδρικοί και από την άλλη οι διευρυμένοι 53. Σάκοι του μποξ: Ο Καμμένος, η ΕΡΤ, οι συμμαχίες στα αυτοδιοικητικά, ίσως το μεταναστευτικό και τα δικαιώματα. Βολές θα ρίξουν και προς Τσακαλώτο μεριά.

Όλοι βέβαια θα ψηφίσουν την εισήγηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών ανάδειξης του κυβερνητικού έργου και της ενίσχυσης του ρόλου του κόμματος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μπλα μπλα μπλα…

Ευρωεκλογές

Ενώ μένουν λίγοι μήνες μέχρι τη διεξαγωγή τους (Μάης 2019), δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών. Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2014 ίσχυσε ο σταυρός προτίμησης. Τώρα διαρρέει ότι μελετάται μια πρόταση που εξαιρεί τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου από την σταυροδοσία. Ειδική επιτροπή εκλογολόγων μελετά όλες τις προτάσεις. Στην επιτροπή λέγεται ότι συμβουλές δίνει μόνο ο Φλαμπουράρης.

Φλαμπουράρη, σώσε την κατάσταση!

Θα μπορούσε να ήταν και πρωτοσέλιδος τίτλος. Γιατί όχι; Κατόρθωσε να γίνει σύμβολο με τον φρέντο στο χέρι και τη γενική άνεση. Ο Αλέκος είναι χιουμορίστας, ευχάριστος στην παρέα, ξέρει να ανακατεύει την κουτάλα, ξέρει να τα φέρνει βόλτα όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα. Υπουργός παρά το Μαξίμου είναι τόσο καιρό και βάζει το χέρι του σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα. Έχει πείρα. Όπως και να το κάνουμε, ο «παλιός είναι αλλιώς». Γι’ αυτό και αξιοποιείται σε λεπτές (ή και χοντροκομμένες) υποθέσεις. Δόκτωρ γαρ. Τα καταφέρνει σχεδόν πάντα. Τώρα ανέλαβε να γίνει το μάτι του Μαξίμου στις τράπεζες. Εκεί που τσακώνονται, θα τους πει κάτι τέτοιο: «Είχαμε πει πως τα τρία κερδίζουν την κέντα, για φέρτε όλες τις μάρκες, έχω τρία εφτάρια»… Ρε Αλέκο, είπαμε να παίξεις καθυστέρηση όχι να τινάξεις τη μπάνκα στον αέρα…

 

Σχόλια

Exit mobile version