Αρχική πολιτική παραπολιτική Φασίστες με κουστούμι

Φασίστες με κουστούμι

Δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, μεταρρυθμιστές και πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο συντάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος για τα «80 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» με το οποίο καταγγέλλουν «τα κομμουνιστικά και ναζιστικά καθεστώτα» για όλα τα δεινά που σημάδεψαν τον εικοστό αιώνα. Όχι μόνο ξέχασαν ότι η Σοβιετική Ένωση τσάκισε το ναζισμό και απελευθέρωσε την Ευρώπη, αλλά τους έδωσε και το περιθώριο να ξεπλύνουν το φιλοναζιστικό παρελθόν τους που ήταν κυρίαρχο στην ήπειρο.

Το ψήφισαν και οι εκπρόσωποι της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας των οποίων τα καθεστώτα τότε ήταν φασιστικά ή συμμετείχαν στον άξονα ή συντάχθηκαν με τον άξονα.

Ούτε λέξη, βέβαια, για τους Εβραίους που όλες αυτές οι χώρες έστειλαν στα στρατόπεδα θανάτου για να εξολοθρευτούν μαζί με Σλάβους, κομμουνιστές, τσιγγάνους και ομοφυλόφιλους! Τέτοιο θράσος!

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Exit mobile version