Αρχική κοινωνία Αλληλεγγύη στον «ξένο» δίπλα μας, Ελευθερία στον «ξένο» μέσα μας

Αλληλεγγύη στον «ξένο» δίπλα μας, Ελευθερία στον «ξένο» μέσα μας

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

 

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Συντονιστικό Μεταναστευτικών & Αντιρατσιστικών Οργανώσεων γίνεται φέτος 19 ετών και ήδη έχει ξεκινήσει τις συνελεύσεις του. Θα πραγματοποιηθεί 3, 4 και 5 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη με κεντρικό σύνθημα Αλληλεγγύη στον «ξένο» δίπλα μας, Ελευθερία στον «ξένο» μέσα μας.

Προσκαλούμε όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες του αντιρατσιστικού κινήματος, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και φυσικά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις να εμπλακούν ενεργά στη διοργάνωσή του παρακολουθώντας τις ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Παρασκευή στις 8 στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, στα Εξάρχεια. Οι θεματικές ομάδες του Φεστιβάλ, όπως η ομάδα Tύπου, η μουσική ομάδα, η ομάδα για τις συζητήσεις, έχουν ήδη ξεκινήσει να οργανώνουν τη δουλειά τους και είναι πάντα ανοιχτές σε ιδέες και συμμετοχές.

Ήδη διαμορφώνεται ένα πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο και είμαστε περήφανοι και περήφανες γιατί όπως πάντα θα είναι πλούσιο σε μουσικές και συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό και γεύσεις χωρίς σύνορα. Οι συζητήσεις του επίκαιρες και πολλές, θα απλωθούν από το μεταναστευτικό-προσφυγικό μέχρι τα δικαιώματα και το χρέος, με πολλές συμμετοχές Ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Το Φεστιβάλ μας είναι μια μεγάλη, ανοιχτή και οριζόντια διοργάνωση. Ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, στέλνει το μήνυμα της συνύπαρξης και του κοινού αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον αποκλεισμό. Για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, που ακόμα την ονειρευόμαστε και πάντα θα τη διεκδικούμε.

 

Ομάδα Τύπου του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας

 

 

 

INFO

Για επικοινωνία και ενημέρωση σχετικά με τις προετοιμασίες του φεστιβάλ:

email: press.antiracistfestival@gmail.com

https://www.facebook.com/antirafestivalathens

https://antiracistfestival.gr/

 

Σχόλια

Exit mobile version