Όταν στο προηγούμενο φύλλο του Δρόμου θέταμε μερικά πολιτικά ερωτήματα προς το ΚΚΕ, σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, γνωρίζαμε (και το γράψαμε) ότι διακινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε αντικομμουνιστές.

Τελικά ο Ριζοσπάστης μας χαρακτήρισε όχι μόνο «αδίστακτους και ακραιφνείς αντικομμουνιστές», αλλά και… Γκέμπελς, αφιερώνοντας 417 λέξεις σε μια δήθεν «απάντηση» η οποία αποφεύγει εντελώς να αναφερθεί στην ουσία του άρθρου – την αδιαφάνεια και τη σκοπιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΚΚΕ και ειδικά στην περίπτωση της πώλησης του 902.
Δεν πρόκειται να σταθούμε στους χαρακτηρισμούς, μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Ριζοσπάστης σε τέτοια φρασεολογία. Απλά θα επαναλάβουμε τα ερωτήματα, τα οποία κάνει ότι δεν είδε στο κείμενό μας ο συντάκτης της απάντησης, απομονώνοντας δυο-τρεις δευτερεύουσες φράσεις στις οποίες και επικέντρωσε την πολεμική του.
– Γιατί το ΚΚΕ αρνείται να δώσει στοιχεία για την αγοραπωλησία του 902, επιλέγοντας τη συναλλαγή μέσω οφσόρ επιχειρήσεων;
– Πόσο εσωτερική υπόθεση του ΚΚΕ είναι η μεταβίβαση του 902 σε κάποιον επιχειρηματία;
– Πόσο άσχετη με τις πολιτικές επιλογές του ΚΚΕ είναι η κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα;
Το ξαναγράψαμε και το επαναλαμβάνουμε: Το τεκμήριο της ταξικότητας δεν υπερκαλύπτει το έλλειμμα ηθικής και πολιτικής που επιδεικνύει το ΚΚΕ με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Τ.Τ. («Γκέμπελς»)

Υ.Γ. Ο συντάκτης της απάντησης προκειμένου να μας χαρακτηρίσει ψεύτες και συκοφάντες αναφέρθηκε σε 1-2 επωνυμίες επιχειρήσεων, την εμπλοκή στις οποίες έχει διαψεύσει το ΚΚΕ στο παρελθόν… ξεχνώντας να αναφερθεί στην Minipricephone, για την οποία επίσης γράφαμε. Αυτή είναι ή όχι κομματική επιχείρηση; Θα τη μαθαίναμε ποτέ, αν δεν αναγκαζόταν το ΚΚΕ να «μεταφέρει» εκεί εργαζόμενους από τον 902; Για το αν ασκεί ή όχι «γενικευμένη επιχειρηματική δραστηριότητα» το ΚΚΕ, δεν είμαστε εμείς που δημιουργούμε «ψεύτικες εντυπώσεις», αλλά οι συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιεί και μάλιστα με αφανείς επιχειρηματίες.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!