Ένα ακόμα επεισόδιο στη νέα ιστορία αγάπης ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή κυβέρνηση, αποτέλεσε η επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι φασιστικές πράξεις κι εκφράσεις του Λίμπερμαν δεν έχουν τέλος. Δεν είναι, βέβαια, μακριά από τις επιλογές της κυβέρνησής του, η οποία συχνά χρησιμοποιεί σαν άλλοθι τον εύθραυστο «κυβερνητικό συνασπισμό» για να προωθήσει τις δικές της επιλογές (βλέπε όρκος αφοσίωσης στο εβραϊκό κράτος από τους Παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ, επέκταση των εποικισμών κ.ά.).  Κλιμακώνοντας την κατοχή, τη φασιστικοποίηση στο εσωτερικό της χώρας (όπως δείχνει το παρακάτω τελευταίο επεισόδιο) αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας αυξανόμενη κρίση διεθνούς νομιμοποίησης, η ισραηλινή κυβέρνηση αναζητά στην αγκαλιά της ελληνικής κυβέρνησης τα απαραίτητα οικονομικά και στρατηγικά στηρίγματα και κυρίως τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της.
*Στο site του Συλλόγου Ιντιφάντα (www.intifada.gr και intifadagr.wordpress.com), μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ποιον, τελικά, ευνοεί η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ.

Α. Λίμπερμαν: «Συνεργάζονται με τους τρομοκράτες οι ισραηλινές ομάδες που παρείχαν πληροφορίες στην Επιτροπή Γκόλντστον»
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι οι ισραηλινές οργανώσεις που παρείχαν πληροφορίες στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη σύγκρουση στη Γάζα (Επιτροπή Γκόλντστον) είναι «καθαροί συνεργοί των τρομοκρατών, που στόχο έχουν να βλάψουν τον ισραηλινό στρατό και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί του Ισραηλινούς πολίτες».
Ο Λίμπερμαν αναφέρθηκε σε ένα γράμμα που στάλθηκε στην Επιτροπή Γκόλντσον από τις οργανώσεις B’Tselem, Physicians for Human Rights-Israel, Yesh Din, Hamoked, Επιτροπή ενάντια στα Βασανιστήρια στο Ισραήλ και την Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Λίμπερμαν στην επιστολή «έγραψαν ότι οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στόχευαν τζαμιά, σχολεία και σπίτια…και, επιπλέον, ότι ο ισραηλινός στρατός δεν παρείχε βοήθεια στους Παλαιστίνιους».
Οι δηλώσεις του Λίμπερμαν έγιναν σε συνάντηση του κόμματός του (Yisrael Beitenu) σήμερα στην Κνεσέτ, στην οποία συζητήθηκε η απόφαση για τη δημιουργία κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων ισραηλινών οργανώσεων που εμπλέκονται με τη συλλογή πληροφοριών για στρατιώτες και την παρακολούθηση των πηγών χρηματοδότησής τους».  Η βουλευτής του Yisrael Beitenu, Fania Kirshenbaum, ήταν μία από τους δύο βουλευτές που πρότειναν τη δημιουργία διερευνητικής επιτροπής και τώρα ανταγωνίζεται έναν άλλο βουλευτή του Likud, τον Dani Danon, για την προεδρεία της Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστήριξε τη δημιουργία της επιτροπής, επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία στα μέλη του Λικούντ για τη διασφάλιση της υποστήριξής τους και η πρόταση πέρασε με ψήφους 41-17.

Πηγή: Alternative Information Center www.alternativenews.org

Δείτε και: r-freepalestine.blogspot.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!