Σύννεφο το παραμύθιασμα
Και τι δεν έχουμε ακούσει για δυσκολίες και εμπόδια στο να βρεθούν και να φορολογηθούν οι ελληνικές καταθέσεις στο εξωτερικό.
Σε σχετικό, λοιπόν, ερώτημα Έλληνα βουλευτή, εάν υποστηρίζει η Ελβετία τη διαφυγή φόρων από την Ελλάδα, η κ. Eveline Widmer-Schlumpf, υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, απάντησε στις 14.06.11:
«Η συμφωνία μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, φέρει ημερομηνία 16 Ιουνίου 1983. Αυτή η σύμβαση δεν έχει ποτέ αναθεωρηθεί από τότε, γι’ αυτό εξακολουθεί να περιέχει διατάξεις για την ανταλλαγή πληροφοριών, οι οποίες περιορίζονται στην παροχή πληροφοριών.
Από το 2005, η Ελβετία επεδίωξε να επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών στις περιπτώσεις φορολογικής απάτης, χωρίς όμως η Ελλάδα να ανταποκριθεί στο ελβετικό αίτημα.
Με τη συμφωνία σε ένα τροποποιητικό Πρωτόκολλο μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας θα μπορούσε αυτός ο στόχος να υλοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου του 2010. Αυτή η νέα κατάσταση θα επιτρέψει στις ελληνικές Αρχές να διασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων που βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες θα φορολογούνται στην Ελλάδα».
Σιγά που τους ενδιαφέρει.

Τους πάτησε το τρένο
Ποδαρικό στις αυθαίρετες απολύσεις, ανάλογα με τα κέφια της εκάστοτε διοίκησης, κάνει ο νέος κανονισμός προσωπικού τον οποίο επικύρωσε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για ανάλογες «περικοπές» εργαζομένων και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Με βάση τα νέα δεδομένα, η διοίκηση θα μπορεί να καταγγέλλει μονομερώς τις συμβάσεις εργασίας, όχι μόνο για ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα, όπως ίσχυε έως σήμερα, αλλά και με το αιτιολογικό οικονομοτεχνικών ζητημάτων ή επαγγελματικής ανεπάρκειας.
Στις περιπτώσεις, δε, κατάργησης ή μείωσης του αριθμού θέσεων εργασίας, όσοι πλεονάζουν στην εκάστοτε βαθμίδα θα κατέχουν θέσεις της αμέσως κατώτερης βαθμίδας του κλάδου και όσοι δεν αποδέχονται τη μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης, θα απολύονται.
Για ποιους μιλάμε;
Πρόκειται για τους εργαζόμενους που, σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία υπέγραψε πριν από λίγο καιρό η διοίκηση και τα σωματεία, θα παίρνουν 700 ευρώ.
Όσο για τους παλιούς, θα αξιολογούνται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και εάν κρίνονται ανεπαρκείς θα απολύονται.
Πείτε ανοιχτά πως συμφωνείτε.
Συμφωνώ απόλυτα με τον ΓΑΠ, όταν απευθυνόμενος στη Ν.Δ. και τους υπόλοιπους «πρόθυμους», τους ρώτησε:
«Αφού συμφωνούμε σε πολλά και το διαπιστώσαμε στις συναντήσεις που είχαμε, γιατί δεν το λέτε ανοιχτά; Τι φοβάστε;».
Φυσικά το ερώτημα δεν απευθυνόταν στον ΛΑΟΣ, γιατί ο Καρατζαφέρης έδωσε ρέστα ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Ντ. Μπακογιάννη πρότεινε μια δέσμη συμπληρωματικών μέτρων:
Επιπλέον τσεκούρι στις κρατικές δαπάνες ύψους 3,3 δισ. ευρώ, απόλυτο πάγωμα προσλήψεων για μια 5ετία, περιορισμό της επιδότησης του ΝΑΤ από 1,1 δισ. στα 900 εκατομμύρια ευρώ, μαχαίρι στις αναπηρικές συντάξεις, νέα έσοδα από νοσοκομεία και από την παραπέρα περικοπή κοινωνικών επιδομάτων και επικουρικών συντάξεων. Ταυτόχρονα, προτείνει την παραπέρα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ,  ενώ στα επί μέρους δεν συμφωνεί, συμφωνεί στο κύριο:
«Ζητάμε εκλογές, διότι μπορούν να λειτουργήσουν ως μια εκτονωτική διαδικασία, μια εκτόνωση η οποία είναι αναγκαία»…
Αναγκαία βέβαια για το σύστημα, γιατί παραμονεύουν και οι πλατείες.

Η Παιδεία της αγοράς
Η γενική εικόνα των γραπτών στις εισαγωγικές για ΑΕΙ-ΤΕΙ και η δραματική πτώση των βάσεων εισαγωγής, δείχνουν με δραματικό τρόπο το πόσο πάσχει η Παιδεία στη χώρα μας.
Ετοιμάζουμε, δυστυχώς, μια γενιά από την οποία η μόρφωση και η παιδεία δυστυχώς θα απουσιάζουν και το μόνο που ενδιαφέρει το σύστημα και τους πολιτικούς εκπροσώπους του, είναι να έχουν οι αγορές ένα φθηνό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Τη μέρα που αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας το δήλωσε ξεκάθαρα:
«Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, είναι μια σημαντική επιλογή.
Μία επιλογή με γνώμονα τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά και τις εθνικές ανάγκες, καθώς κριτήριο πλέον οφείλει να είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση μέσα στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που θα πρέπει να δημιουργήσει η χώρα». Το μηχανογραφικό των παιδιών, λοιπόν, θα κρίνει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και όχι τα μνημόνια και τα λαμόγια του καπιταλισμού.
Τόσο ξεδιάντροπα.

Φταίει ο Ερμής που είναι ανάδρομος
Τελικά, μην ψάχνεται να βρείτε πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και σχεδιασμούς των καπιταλιστικών κέντρων για το μεσαίωνα που ζει ο ελληνικός λαός.
Τα μνημόνια που διαδέχεται το ένα το άλλο, φαίνεται πως είναι «το κισμέτ» του λαού μας, μια και έτυχε να είναι στο τιμόνι της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου. Η εξήγηση δεν είναι πολιτική, αλλά οφείλεται στα άστρα.
Ναι, ναι, εκεί οφείλεται.
Ο ΓΑΠ γεννήθηκε την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τον Άγιο Μνημόνιο.
Ο ΓΑΠ, λοιπόν, γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου του 1952, ημέρα που η εκκλησία γιορτάζει «τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Μάρκου, επισκόπου Απολλωνιάδος και των Οσίων Μνημονίου και Τύχωνος επισκόπων Αμαθούντος, των θαυματουργών».
Άντε τώρα εσύ να τα βάλεις με τη μοίρα και με τη συνωμοσία των άστρων και να ζητήσεις από τον Γιώργο να πει «όχι» στο Μνημόνιο.
Γι’ αυτό, η μόνη λύση είναι να φύγει ο άνθρωπος και να ψάξουμε να βρούμε κάποιον που γεννήθηκε του Οσίου Σοσιαλισμού.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!