Όλα τα μέσα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ακόμη κι αν οι ενέργειές τους εκθέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Lidl (6/7, αλλά και 14/7) αναφέρει ότι πραγματοποίησε επανελέγχους στα τρόφιμα που βρήκε μολυσμένα ο ΕΦΕΤ, στους οποίους δεν ανιχνεύτηκε το συγκεκριμένο βακτήριο (E.coli O157). Μάλιστα, αναφέρεται και σε πραγματογνωμοσύνη που παρέδωσε στην εταιρία ο αναπληρωτής καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Στυλιανός Χατζηπαναγιώτου, η οποία το επιβεβαιώνει.
Είναι πραγματικά απορίας άξιον, πού πραγματοποιήθηκαν αυτοί οι επανέλεγχοι και τι ακριβώς πιστοποιεί ο κύριος καθηγητής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας τα διαπιστευμένα εργαστήρια από το αρμόδιο όργανο (ΕΣΥΔ) για να πραγματοποιούν ελέγχους του E.coli O157 είναι μόνο τρία: Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, το οποίο και διέγνωσε το σχετικό βακτήριο στα τρόφιμα που δέσμευσε ο ΕΦΕΤ, το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού και το ιδιωτικό εργαστήριο Agrolab.
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Σε ποιο εργαστήριο έκανε τους επανελέγχους του το Lidl και ποια η σχέση του καθηγητή με αυτό;

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!