Περισσότεροι από 50 μετανάστες, προερχόμενοι οι περισσότεροι από την Ερυθραία, πέθαναν από αφυδάτωση προσπαθώντας να φθάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που επικαλείται τη μαρτυρία του μοναδικού επιζήσαντα.

Πενήντα πέντε άνθρωποι επιβιβάσθηκαν σε σκάφος στις ακτές της Λιβύης και όλοι, εκτός ενός, πέθαναν κατά τη διάρκεια της οδύσσειάς τους που διήρκεσε 15 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας. Ο μοναδικός επιζήσας, από την Ερυθραία, διασώθηκε από τυνήσιους ψαράδες και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ζαρζίς.
Οι μετανάστες επιβιβάσθηκαν στην Τρίπολη σε φουσκωτό σκάφος. Έπειτα από ταξίδι μίας ημέρας έφθασαν στις ιταλικές ακτές, αλλά ο αέρας τους έσπρωξε πίσω στην ανοικτή θάλασσα και το σκάφος άρχισε να χάνει αέρα. Καθώς δεν είχαν μαζί τους νερό, αναγκάσθηκαν να πίνουν θαλασσινό νερό, ανάμεσά τους και ο επιζών που βρέθηκε γαντζωμένος από ό,τι είχε μείνει από το φουσκωτό και ένα μπιτόνι.
Σύμφωνα με το παράρτημα της Υπατης Αρμοστείας στην Ιταλία, 170 άνθρωποι έχουν πεθάνει ή θεωρούνται αγνοούμενοι φέτος προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη. Πλοίο που μετέφερε 50 μετανάστες από την Ερυθραία και τη Σομαλία βρέθηκε από το ναυτικό της Μάλτας, αλλά οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και αποφάσισαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία.

 

Πηγή: www.alterthess.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!