Σχεδόν δύο μήνες κλείνει η απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 15 Φλεβάρη 400 Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι, και ενάμιση μήνα η απεργία πείνας 15 αγωνιστών μπροστά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Άλλο 400 πολιτικοί κρατούμενοι άρχισαν απεργία πείνας πριν από δύο εβδομάδες στις τουρκικές φυλακές. Στόχος τους είναι να κινητοποιηθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η κοινή γνώμη ενάντια στο νέο γύρο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ερντογάν κατά του κουρδικού κινήματος και της τουρκικής αριστεράς, που το υποστηρίζει.

Μόνο το τελευταίο τρίμηνο συνελήφθησαν κατ’ εντολή του καθεστώτος της Άγκυρας, που εμφανίζεται ως… προοδευτικό και αντιιμπεριαλιστικό, 6 βουλευτές, 31 δήμαρχοι, περισσότεροι από 40 δικηγόροι, περίπου 100 δημοσιογράφοι, περισσότεροι από 600 σπουδαστές, γυναίκες ακτιβίστριες, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, στελέχη του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Τούρκοι δημοκράτες, διανοούμενοι κ.ά. Συνολικά συνελήφθησαν περισσότεροι από 8 χιλιάδες πολίτες, Κούρδοι και Τούρκοι.

Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλουν κόμματα της τουρκικής αριστεράς, μεταξύ άλλων το εκτός νόμου MLKP και το Λαϊκό Μέτωπο, η εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζόμενων έχει πλέον χτυπήσει κόκκινο. Μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη έχασαν τη ζωή τους σε «εργατικά ατυχήματα» 35 εργάτες, και συνολικά πάνω από 200 από την αρχή του χρόνου. Από αυτούς, 11 ήταν κάτω των 14 ετών και 28 κάτω των 17 ετών… Έτσι χτίζεται η «ανάπτυξη» στην Τουρκία που βρίσκεται προ των πυλών της Ευρώπης! Κόμματα και οργανώσεις της ελληνικής αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν – παρά τις δυσκολίες που αυξάνονται στη σημερινή κρίσιμη περίοδο. Από την άλλη, η κυβέρνηση και η Βουλή κωφεύουν στις συνεχείς εκκλήσεις των κουρδικών και τουρκικών οργανώσεων και των πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα, να διαχωρίσουν τη θέση τους από την εγκληματική πολιτική της Άγκυρας. Αντίθετα, συντάσσονται πλήρως με την κυνική υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στο καθεστώς του Ερντογάν. Όταν μιλάμε βέβαια για κυβέρνηση Τσολάκογλου, το αντίθετο είναι που θα προκαλούσε εντύπωση…

Ε.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!